The Great Debate

Solutions by Re-thinking

Over 400 aktører fra hele verden mødes på AU for at diskutere fremtidens bæredygtighed d. 1.-3. juni

OM KONFERENCEN

Utraditionel konference vil skabe bæredygtige løsninger


Snart mødes de Forenede Nationer endnu engang til en stor konference om den bæredygtige udvikling, også kendt som Rio+20 konferencen. Målene er endnu engang at sikre fornyet politisk forpligtelse mod en bæredygtig udvikling og forudse nye og kommende udfordringer.

Nu blander over 400 studerende, forskere, NGO’er, tænketanke, iværksættere og erhvervsfolk fra ca. 38 forskellige lande sig i den politiske dagsorden og tager aktivt del i de udfordringer, som verden står overfor. De vil forsøge at identificere de vigtigste udfordringer og formulere konkrete løsningsmodeller, der kan medvirke til, at den politiske proces bevæger sig fremad og ikke bagud.

Det sker, når de mødes på Aarhus Universitet d. 1.-3. juni til en utraditionel konference under overskriften ”The Great Debate: Solutions by Re-thinking”. Konferencen vil blive en blanding af korte inspirationsoplæg fra aktører indenfor området og workshops, hvor der vil blive arbejdet med ideudviklings- og innovationsprocesser. 

Her skal de blandt andet finde svar på spørgsmål som:

  • Hvad er de vigtigste problemer, vi skal løse?
  • Hvordan ser løsningerne ud?
  • Hvem skal få det til at ske?

I kølvandet på ”Solutions by Re-thinking”, vil en bred vifte af konkrete forslag og ideer til morgendagens løsninger blive rundsendt i hele EU og forhåbentlig danne inspiration til de kommende forhandlinger i Rio.

Blandt keynote speakers er Michael Braungart, medstifter af konceptet ’Cradle2Cradle’, Jørgen Ørstrøm Møller, forfatter og tidligere ambassadør i Singapore, Sony Kapoor, manden bag den internationale økonomiske tænketank Re-Define og S-politikeren Jens Joel, medlem af folketingets energi- og klimaudvalg.

PERSPEKTIVER

Det er den Aarhus-baserede NGO Global Citizen og New Europe, der står bag konferencen med støtte fra EU. Great Debate er en ”high visibility”-event, der er med til at skabe opmærksomhed om det danske EU-formandskab. Formålet med konferencen er på sigt at få samlet så mange europæiske aktører hvert år i Danmark, der kan udvikle nye løsninger.


AARHUS UNIVERSITET BYDER VELKOMMEN

Jeg er stolt over, at Aarhus Universitet er medvært på en så ambitiøs og vigtig europæisk konference som ”The Great Debate: Solutions by Re-thinking”.

Aarhus Universitet lægger stor vægt på at skabe et internationalt miljø, hvor kulturer kan mødes og holdninger dannes. Derfor er det helt naturligt  for os at bakke om et arrangement, der samler så mange forskellige nationaliteter.
Jeg er ikke i tvivl om, at weekendens konference vil byde på nye og innovative løsninger på de udfordringer, verden står overfor i forhold til økonomi, demografi og bæredygtighed.  

Jeg ser frem til en spændende og udbytterig konference på Aarhus Universitet.

- Mette Thunø, Dekan på Arts

FØLG MED OG DELTAG I DEBATTEN

SE VIDEO FRA KONFERENCEN


BLIV INSPIRERET PÅ AARHUS UNIVERSITET

AU SUMMER UNIVERSITY

MASTER'S DEGREE PROGRAMMES

PHD PROGRAMMES

MUNDUS JOURNALISM