Konference: Brobygning mellem ungdomsuddannelser og universitetet

CSE-projektet Udvalgt til Uni afholder 26. november konference, der sætter fokus på brobygning mellem ungdomsuddannelser og universitetet. Formålet er at sætte brobygning på den nationale dagsorden.

02.11.2012

Studiepraktik på Aarhus Universitet i 2011, hvor gymnasieelever på egen krop kan prøve, hvad det vil sige at studere på universitetet. Foto: AU Kommunikation

Dato man 26 nov
Tid 10:00 16:00
Sted Aarhus Universitet, Stakladen, Preben Hornung Stuen, Frederik Nielsensvej 2, Bygning 1422 Aarhus Universitet, 8000 Aarhus C
Tilmelding er lukket

Hvordan kan vi nå regeringens mål om, at 60 procent af en ungdomsårgang i 2020 får en videregående uddannelse? Hvad kræver det af gymnasier og de videregående uddannelser? Hvilke resultater har vi allerede nået, og hvordan kan erfaringerne bruges fremadrettet?

Konferencen sætter fokus på, hvorfor brobygning mellem ungdomsuddannelser og universitetet er vigtig. Vi inviterer til at diskutere erfaringer, fordele, udfordringer og fremtidens muligheder inden for brobygning mellem ungdomsuddannelser og universitet. Konferencen tager udgangspunkt i det unikke mønsterbryderprojekt Udvalgt til Uni, der med succes er nået halvvejs i projekt-forløbet.

Målgruppe
Konferencen er for alle, der har berøring med eller interesse i brobygningsaktiviteter i uddannelsessystemet, herunder gymnasier, videregående uddannelser og studievalgscentre.

Konferencen sætter fokus på

• Hvilke erfaringer kan vi udlede fra projektet Udvalgt til Uni?
  • Hvordan sikrer vi et fælles samspil om brobygning mellem ungdomsuddannelser og universitetet?
  • Hvad er det for en målgruppe, universitetet står overfor, og hvornår kommer vi i kontakt med dem?
  • Er det de rigtige tiltag, der findes i dag?

Mød blandt andre

• Uddannelsesminister Morten Østergaard, Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser
  • Dekan Mette Thunø, uddannelsesdekan på Aarhus Universitet
  • Professor Justin Dillon, Science and Environmental Education, Kings College London, UK