Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU Update - faglig udvikling on demand

  • AU Update er et kompetenceudviklingskoncept målrettet gymnasielærere og udviklet i tæt samspil mellem gymnasieskolen og Aarhus Universitet.
  • Med AU Update etableres læringsrum, hvor gymnasielærere og universitetets forskere udvikler sig fagligt sammen i løbet af en række workshopdage.
  • Det faglige indhold i AU Update-konceptet baseres på samspil mellem universitetets forskere og pædagogiske centre, fagkonsulenter og de deltagende gymnasielærere.
  • AU Update er on demand. Det vil sige, at et forløb planlægges efter henvendelse fra en gruppe interesserede gymnasier.

AU Update vil typisk indeholde formidling af AUs seneste forskning inden for det relevante felt, men kan også have karakter af brush-up af faglige kompetencer, ”plug-and-play”-forløb med fokus på konkrete undervisningsforløb i gymnasierne eller en kombination. Typen vil være markeret under de enkelte forløb.

Fire forløb er tilgængelige – og flere er på vej

Indtil videre er der udviklet fire forskellige AU Update-forløb, nemlig AU Update Dansk, AU Update Matematik, AU Update Engelsk og AU Update Fransk/Spansk/Tysk.

Vi er i gang med at udvikle forløb inden for andre gymnasiefag, og man er velkommen til at henvende sig med ønsker og konkrete behov. 

 

Konkrete ønsker om gennemførelse af et AU Update-forløb
AU Update udbydes on-demand og efter henvendelser fra gymnasieskoler.

Man er velkommen til at kontakte AU's gymnasiekoordinator Birgitte Højland med ønsker om gennemførelse af et AU Update-forløb for en bestemt klynge af gymnasier. Når vi modtager en henvendelse, går vi i dialog om organisering og praktik, herunder at finde datoer, som passer ind i programmet hos de implicerede parter.