Forskningens Døgn 2009 - Information til forskere

Bliv klogere på livet Vær med til at gøre Forskningens Døgn på Aarhus Universitet den 24. april 2009 til et interessant, aktuelt og lærerigt arrangement, som befolkningen i og omkring Århus har lyst til at deltage i!

Rammerne

Fredag den 24. april 2009 mellem kl. 13 og 18 forvandles Aarhus Universitet, Ny Munkegade, bygning 1530, til et hus fuld af liv med præsentationer og demonstrationer af spændende forskning fra Aarhus Universitet - og krydret med hyggelig caféstemning. Årets fælles overordnede tema er "Livet" med fokus på emner som f.eks. livets oprindelse, retten til liv, livets udvikling, livets mening, det gode liv, livet her og der, livets mangfoldighed etc.

Der er brug for din forskning, dine erfaringer og ideer

Den 20. februar havde vi et inspirationsmøde for forskerne, hvor vi lavede en brainstorm på ideer til årets Forskningens Døgn. Årets tema appellerer til en bred vifte af forskningsområder inden for f.eks. evolution, genetik, teologi, jura, psykologi, sundhed og filosofi, og nedenfor er en lille appetitvækker på nogle af årets tilmeldte aktiviteter:

  • Lykke og livskvalitet
  • Religionens biologi
  • Vidste du, at der er stamceller i tænder?
  • Hvad er livet uden kunst?
  • Liv og død i Det Gamle og Det Nye Testamente
  • Mød det usynlige liv
  • Voldtægt - Narkotika - Konsekvens - Livet
  • Når vi arver miljøet
  • Charles Darwin - manden og myterne
  • Bioinformatik - når livets spørgsmål besvares med computere

Baggrund

Der er nedsat en arbejdsgruppe for Forskningens Døgn på Aarhus Universitet. Arbejdsgruppen tager sig af planlægningen og det praktiske arbejde i forbindelse med afholdelse af Forskningens Døgn. Som forsker forventes du kun at deltage i inspirationsmødet samt eventuelt med dit eget faglige bidrag på selve dagen den 24. april 2009 (fx speedforedrag, hands-on, paneldebat, eksperiment, udstilling eller andet...).

Tilmelding til Forskningens Døgn 2009

Hvis du er interesseret i at deltage med din forskning på Aarhus Universitet den 24. april, bedes du venligst sende tilmeldingsskemaet   senest mandag den 2. marts 2009 til Charlotte Boel, Informationskontoret. HUSK at sætte en overskrift på din aktivitet.

Arbejdsgruppens medlemmer

Anna Busch Nielsen (DJF), Gunna Christiansen (SUN), Christina Sarjantson (NAT), Claus Holm/Lis Salbøg Birkelund (DPU), Aase Bak/Lone Niedziella (SAM), Mette Gebauer (ASB), Peter Wind (DMU), Svend Aage Mogensen (HUM), Ulrik Vosgerau (TEO), Anders Frølund, Jette Revsgaard, Katrine Callesen og Charlotte Boel (IK).

Yderligere information

Forskningens Døgn er et landsdækkende initiativ igangsat af Forsknings- og Innovationsstyrelsen. Læs mere på forsk.dk

Venlig hilsen

på vegne af arbejdsgruppen

Charlotte Boel
Informationskontoret
cbo@adm.au.dk
8942 2344

___________________________________________________________