Forskningens Døgn for gymnasieklasser

Tag din klasse med til Forskningens Døgn på Aarhus Universitet og lær mere om kærlighed

Vi har sammensat et særligt program for gymnasieklasser fredag den 29. april fra kl. 12.00-13.00, hvor vi byder på spændende speed-foredrag om kærlighed. Hvert foredrag varer kun 20 minutter og I har derfor mulighed for at høre to foredrag, som er særligt målrettet gymnasieelever. Fra kl. 13.00 åbnes dørene for publikum og I er naturligvis velkomne til at blive i Søauditorierne og opleve temaet KÆRLIGHED gennem mere end 30 forskellige aktiviteter om alt fra begær, ecstasy, religiøs kærlighed, Mars og Venus, edderkoppers parringsstrategi til voldtægtsofre og Shakespeare. Aktiviteterne er en blanding af speedforedrag og hands-on.

Der er tilmelding til gymnasiearrangementet efter først-til-mølle princippet og senest den 12. april 2011. Der er et begrænset antal pladser. (Deltagelse i den offentlige del af programmet kræver ikke tilmelding).

Når I tilmelder jer, kan I vælge to af de tre følgende foredrag (fremgår også af tilmeldingsformularen):

De første kærester på månen? ved lektor Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi
Månen er det eneste sted uden for Jorden, hvor mennesket har opholdt sig. I alt 12 mennesker har sat foden på månens overflade. Det er 40 år siden, og ingen af dem var så vidt vides kærester. Så hvornår vil vi faktisk se de første kærester på månen, som TV-2 synger om? Kan man bo på månen, og er der planer om, at mennesker skal kunne flytte til og bo på månen – og måske gå jordskinstur i månenatten og være kærester?

Kærlighed fra første klik ved lektor Ole Caprani, Institut for Datalogi
Robotsælen Paro bliver behandlet med omsorg og kærlighed af beboerne på plejehjem. Det kan bl.a. opleves i Phie Amboes film Mechanical Love. Kom og hør, hvordan robotsælen er konstrueret, hvordan robotter programmeres til at vise følelser, og hvordan robotter kan reagere på menneskers følelser.

At give afkald på kærlighed - Cølibatets indførelse i den katolske kirke ved professor Per Ingesmann, Institut for Samfund og Kultur
Som bekendt skal den romersk-katolske kirkes præster leve i seksuel afholdenhed, cølibat. Men hvorfor egentlig det? Tvungent cølibat for alle præster blev først indført så sent i kirkens historie som 1139. Baggrunden var en religiøs reformbevægelse, der greb store dele af gejstligheden, og som kom til at sætte et varigt præg på pavestolens politik.