Program Foyer 2011

I Søauditoriernes foyer kan du møde forskere, opleve udstillinger og selv deltage i forskellige workshops og forsøg.

 

 

Sammensæt din egen kærlighedssnack


Prøv en kort online-test og fortæl os, hvad du ville vælge, hvis du selv kunne sammensætte og mixe en snack til en hyggelig stund med dine bedste venner. Testen tager 10-15 minutter.

Tidspunkt: 13.00-18.00.
Tovholdere: Julia Rolsted Stacey, Maria Kümpel Nørgaard og Pernille Haugaard

Love wallpaper og Vejen til mandens (og kvindens?) hjerte går gennem hans (hendes) mave


Love wallpaper: Hvad elsker du af mad? Kom med dit bud på det, du elsker mest og tegn gerne lidt kærligt, mens du skriver.
Vejen til mandens (og kvindens?) hjerte går gennem hans (hendes) mave: Hvordan viser du din kærlighed til din partner eller dine børn gennem mad? Vi vil gerne invitere dig til at svare på ti spørgsmål.
Det tager 5-10 minutter at deltage.

Tidspunkt: 13.00-18.00.
Tovholdere: Julia Rolsted Stacey, Maria Kümpel Nørgaard og Pernille Haugaard


Vis os din kærlighed til mad


Vi vil gerne invitere dig og en god ven til at lave en collage om kærlighed til mad. Fortæl os via billeder, udklip, farver og tegninger, hvad I kan lide, hvis I skal hygge jer sammen en lørdag aften.

Kl. 16.00 udvælger vi den bedste collage.
Vinderne får noget lækkert, de kan hygge sig med sammen.
Antal deltagere: 2

Tidspunkt: 14.00-16.00.
Tovholder: Julia Rolsted Stacey, Maria Kümpel Nørgaard og Pernille Haugaard


Den overmalede kærlighed og følelser og forventninger om den


Klassiske kærlighedsdramaer, og flere på samme tid, udspiller sig og bliver malet over hinanden af maskerede og karikerede figurer fra forestillingen "dot ixi", som bygger på den tyske kultfilm "Lola Rennt" og Nintendo-spillet Mario Party. Shakespeare kommer/kommer ikke. En forestilling i foyerområdet af dramaturgistuderende.

Tidspunkt: 13.00-18.00.
Tovholder: Frederik Led Behrend

Når kærlighed ikke rækker


Vi tager udgangspunkt i et par, som brændende ønsker sig et barn, men begge er anlægsbærere for cystisk fibrose. Vi beskriver, hvordan in vitro-fertilisering (IVF) kombineret med ægsortering kan bruges til at udvælge befrugtede æg, som vil resultere i et raskt barn og illustrerer med simple teknikker, bl.a. hvordan DNA uden sygdomsmutation kan adskilles fra DNA, som bærer en sygdomsmutation.

Tidspunkt: 13.00-18.00.
Tovholdere: Lotte Bjergbæk og Felicie Andersen

Reagensglasbefrugtning - når kærligheden skal hjælpes på vej


Praktisk demonstration af in vitrofertiliserings-teknikken (IVF) med udgangspunkt i den naturlige forplantningsproces hos grise og køer. Hvordan ser en ægcelle og en sædcelle ud? Hvilke egenskaber er vigtige hos kønscellerne for at befrugte/blive befrugtet? Hvordan befrugtes og dyrkes ægcellerne i laboratoriet? Og hvorledes udvikler det befrugtede æg sig de første dage i "reagensglasset"?

Tidspunkt: 13.00-18.00.
Tovholdere: Hanne Skovsgaard Pedersen


Studievejledningen


Her kan du få vejledning om alle uddannelser på Aarhus Universitet inkl. efter- og videreuddannelse.

Tidspunkt: 13.00-18.00.
Tovholder: Anne Teglborg og Kirsten Andersen

Når kærlighed krænker


Vi præsenterer Center for Voldtægtsofre og dets tilbud. I forbindelse med en undersøgelse af et voldtægtsoffer er der spor, som skal sikres, prøver, der skal tages, og skader, der skal registreres. I vores stand kan du f.eks. få muligheden for at prøve, hvordan man sikrer DNA-spor, og hvad man kan se i et mikroskop. Herudover informerer vi om de tilbud og den hjælp, der er at hente på Center for Voldtægtsofre.

Tidspunkt: 13.00-18.00.
Tovholder: Lisa Fleischer Michaelsen og Ole Ingemann Hansen

Hjemmeside Center for Voldtægtsofre

Ecstasy - kemisk kærlighed?


Ecstasy er et illegalt syntetisk rusmiddel, der giver brugeren en oplevelse af energi, kærlighed og medfølelse, men som også er forbundet med en lang række problematikker. Retskemisk Afdeling belyser disse med foruroligende oplysninger om de mange forskellige stoffer, der er fundet i danske ecstasy-tabletter, og fortæller om risikoen ved brug og misbrug af ecstasy.

Tidspunkt: 13.00-18.00.
Tovholder: Kim Gosmer


Kærlighed fra første klik


Robotsælen Paro bliver behandlet med omsorg og kærlighed af beboerne på plejehjem. Det kan bl.a. opleves i Phie Amboes film Mechanical Love. Kom og hør, hvordan robotsælen er konstrueret, hvordan robotter programmeres til at vise følelser, og hvordan robotter kan reagere på menneskers følelser. Robotsælen Paro kan for tiden ses på udstillingen "Robotter og andre mennesker" på Økolariet i Vejle. På udstillingen vises også andre robotter, som kan vække kærlige følelser hos de besøgende. Men her i Søauditorierne kan du faktisk få lov at se Paro dybt i øjnene …

Tidspunkt: 13.00-18.00.
Tovholdere: Ole Caprani


Kemishow


Hvis man siger kærlighed, tænker man straks på kemi. Kom og mød kærlighedens kemikalie og få at vide, hvordan man nemmest slipper for den svigermor, der følger med kærligheden.

Tidspunkt: 13.00-18.00.
Tovholder: Kemishow Aarhus/Anders


Fysikshow


Kom og oplev tiltrækning og frastødning inden for fysikkens verden, hvor vi laver forsøg med magnetisme og elektromagnetisme.

Tidspunkt: 13.00-18.00.
Tovholdere: Fysikshow Aarhus/Emil Friis

Danskernes Akademi - vi tænder på forskning!


Mød nogle af os bag Akademiet over en kop kaffe på vores stand og gå selv på opdagelse i de flere end femhundrede forelæsninger, der ligger på www.dr.dk/akademi. Og husk, at vi fra september til april sender to timers Danskernes Akademi hver dag på DR2. Det kan vi slet ikke lade være med!

Tidspunkt: 13.00-18.00.
Tovholder: Dorthe Gærup Nielsen