Program foyerområdet

I foyerområdet kan du møde forskere, opleve udstillinger og selv deltage i forskellige workshops og forsøg.


Fremtidens forhistoriske kost – Palaeodiet revisited

Der eksisterer mange romantiske forestillinger om, hvordan vores forfædre ernærede sig – og at deres kost også er god for moderne mennesker. Vi vil vise, hvad vi egentlig ved om kosten i forhistorien, og hvordan spisevanerne har ændret sig siden istiden. Desuden forklarer vi, hvordan man kommer frem til al den ny viden.

Tidspunkt: kl. 13-17
Tovholdere: Marie Kanstrup og Bente Philippsen


Ungdommens Naturvidenskabelige Forening

Ungdommens Naturvidenskabelige Forening beskæftiger sig med formidling af et bredt spektrum af naturvidenskabelige emner gennem foredrag, studieture og workshops. Aktiviteterne er som udgangspunkt henvendt til gymnasieniveau, men alle er velkomne. UNF Aarhus har gennem de sidste
år fokuseret mere på aktiviteter for folkeskoleelever, som kan komme gratis til vores foredrag.
Se mere på aarhus.unf.dk

Tidspunkt: kl. 13-17
Sted: Foyerområdet
Tovholdere: UNF Aarhus


MSG, the third spice – tasty but dangerous!?

Monosodium glutamate (MSG) is a food additive to enhance taste, mostly used for Chinese food. Unfortunately, some people have experienced various side effects, such as nausea, muscle tenderness, or headache, due to MSG intake. During our experiment, you will learn if you are sensitive to MSG.

OBS: Aktiviteten foregår på engelsk

Tidspunkt: kl. 13-17
Tovholder: Akiko Shimada


Kartoffelprotein – en ny proteinkilde og fødevareingrediens

Præsentation af nyt forskningsprojekt mellem Aarhus Universitet og de to virksomheder KMC og AKV Langholt. Projektet omhandler oprensning af kartoffelprotein. Eksempler på fødevarer med kartoffelprotein vil blive vist.

Tidspunkt: kl. 13-17
Tovholder: Jesper Malling Schmidt


Aarhus University Library – din genvej til viden

Kom og hør om, hvordan Aarhus University Library kan hjælpe dig med at finde resultaterne af forskningen på Aarhus Universitet.

Tidspunkt: kl. 13-17
Tovholdere: Janne Lytoft Simonsen og Bente Østergaard 
Relevante links: library.au.dk


Fysikshow Aarhus

Vi vil vise, hvordan man i fremtiden kan bruge flydende luft med en temperatur på minus 196 grader (ti gange koldere end en almindelig fryser) til at fryse madvarer og lave lækker is af – og lige det, man vil. Vi vil også se på, hvilke andre egenskaber denne forunderlige væske har og forklare, hvor vi bruger den i vores dagligdag på Institut for Fysik og Astronomi.

Tidspunkt: kl. 13-16
Tovholdere: Fysikstuderende fra Fysikshow Aarhus


Kom og smag en vaskeægte fårekylling!

Vi serverer lækre variationer over stegte fårekyllinger og græshopper – kom og smag, hvis du tør!

Tidspunkt: kl. 13-17
Tovholder: Eva Sillesen, Kemisk Kantine