Du er her: AU » Forskning » Forskning i verdensklasse » Andre priser og udnævnelser

Andre priser og udnævnelser

30.05.2013 |

Billeder fra prisoverrækkelsen den 28. maj

Se billeder fra prisoverrækkelsen af Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris samt Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-priser.

30.05.2013 |

Mads Daugbjerg får Tietgenprisen for forskning i cykelturisme

Tietgenprisen på 100.000 kr. går i år til antropolog Mads Daugbjerg, der forsker i turisme.

Dagens to modtagere af Rigmor og Carl Holst-Knudsens store videnskabspris, (fra venstre) professor, dr. scient. Bo Barker Jørgensen og professor , ph.d. Torben G. Andersen, er begge verdenskendte for deres banebrydende indsats, inden for vidt forskellige felter. Brian Bech Nielsen, dekan for Science and Technology, fremhævede Bo Barker Jørgensens helt afgørende betydning for både den nationale og den internationale grundforskning i havbundens mikrobiologi, det ”sidst opdagede kontinent på kloden”. Og dekan for Business og Social Sciences, Svend Hylleberg, fremhævede Torben G. Andersen, som har arbejdet i USA siden studierne på Aarhus Universitet, som et lysende eksempel på at det kan være rigtig godt, også for hjemlandet, at nogen tager ud. Foto: Lars Kruse / AU Kommunikation

29.05.2013 |

Prishyldest til Aarhus Universitets topforskere og talenter

Årets uddeling af Rigmor og Carl Holst-Knudsens store videnskabspriser og Aarhus Universitets Forskningsfonds fem ph.d.- priser, gav de mange gæster og tilhørere et grundigt kig ind i den mangfoldighed der definerer Aarhus Universitets forskning anno 2013.

28.05.2013 |

Finanspioner i den absolutte verdenselite

To nære venner fra Grindsted Gymnasium betød en hel del for Torben Gustav Andersens valg af studie på Aarhus Universitet. De søgte sammen ind på matematik-økonomi, et lille studie, og fik alle cand.scient.oecon.-graden herfra nogle år senere, Torben G. Andersen i 1985.

28.05.2013 |

Forsker på dybt vand

Det er som at opdage et nyt kontinent på vores planet. Sådan beskriver professor Bo Barker Jørgensen selv den forskning, der har indbragt ham en position som pioner i udforskningen af havbunden og det liv, der udfolder sig i dybt nede i havets undergrund.

18.12.2012 |

Aarhus forskere med i årets bedste danske forskningsresultat

Magasinet Ingeniøren kårer hvert år det bedste danske forskningsresultat. I år går prisen til arbejdet med at bestemme grisens genom. Forskere fra Aarhus Universitet er med i projektet.

07.12.2012 |

Aarhus Universitetshospital er landets bedste

Aarhus Universitetshospital er igen i år kåret til landets bedste af nyhedsavisen Dagens Medicin. Forklaringen er den særlige Aarhus-konstruktion, hvor forskning og behandling går hånd i hånd, siger chefredaktør Kristian Lund.

27.11.2012 |

Biodiversitetens forkæmper modtager miljøpris

Seniorforsker Rasmus Ejrnæs får Danmarks største miljøpris for sit arbejde med at undersøge og bevare mangfoldigheden i vores natur.

Sensseed er i stand til at måle fugt og temperatur i korn og frø. Derved kan tabet fra lagre mindskes betydeligt.

09.11.2012 |

AU-forskning vinder Ingeniørens toppris

En afgrødesensor, der kan reducere svindet i lagre, har vundet Ingeniørens hovedpris Produktprisen 2012. Sensoren har rødder i forskningsmiljøet på Aarhus Universitet.

11.10.2012 |

Studerende vinder Financial Times MBA-turnering

Studerende fra Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences har netop vundet den prestigefyldte finale i Financial Times årlige MBA Challenge. De studerende vil ændre holdningen til at bære briller i Indien gennem spil.

05.10.2012 |

AU-litterater står bag årets bedste kulturtidsskrift

En enig jury bestående af nordiske forfattere, journalister og litteraturkritikere har udpeget ”Standart” som årets bedste nordiske kulturtidsskrift. I morgen fejrer tidsskriftet 25-års jubilæum.

Foto: Lars Kruse / AU-foto

28.09.2012 |

Kinas regering hædrer AU-professor

Professor Flemming Besenbacher modtog fredag en fornem kinesisk venskabspris (The Chinese Friendship Award) af den kinesiske regering.

S-bygningen på Aarhus Universitet, Business and Social Sciences.

28.09.2012 |

Studenterbygning præmieret med Aarhus Kommunes Arkitekturpris 2012

Aarhus Universitets studenterbygning ”S-bygningen” bliver mandag den 1. oktober præmieret med Aarhus Kommunes Arkitekturpris 2012. Bedømmelseskomitéen lægger særlig vægt på S-bygningens menneskelige rummelighed.

19.09.2012 |

Aarhus Universitets årsfest 2012

Læs alt om årets årsfest på Aarhus Universitet og se video og fotos fra fejringen.

20.08.2012 |

Algehøjhus vandt forskerkonkurrence

Et ti-etagers højhus med algetanke i ydermurene er et realistisk fremtidsscenarium for havnen i Aarhus, mener en forskergruppe, der fredag blev kåret som vindere af årets PHD CHALLENGE.

09.07.2012 |

AU-forskning i intern krisekommunikation vinder international pris

Forskere fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences har som de første i verden fokuseret på den kommunikation, der foregår internt i virksomheder, som er i krise. Resultaterne er belønnet med en anerkendt international pris.

21.06.2012 |

AU-forsker blev seernes Væxtfaktor-vinder

Ole Green fra Aarhus Universitet fik en flot andenplads i DR og Mandag Morgens konkurrence Væxtfaktor og fik samtidig flest stemmer af seerne.

12.06.2012 |

AU-forsker i finalen i DRs Væxtfaktor

Ole Green fra Institut for Ingeniørvidenskab er i finalen i DRs Væxtfaktor på baggrund af sensorer, der registrerer fugt og temperaturer i korn, ensilage og frø og derved forhindrer, at fødevareproducenter mister millioner af kroner på grund af forrådnelse.

Studerende fra AU kan nu få en medalje for deres flid. Universitetet har netop offentliggjort emnerne på tre prisopgaver, hvoraf de bedste præmieres med en guldmedalje. Foto: Colourbox

08.06.2012 |

Emnerne for AU’s prisopgaver for 2013 er offentliggjort

Hvert år udskriver Aarhus Universitet et antal prisopgaver, hvoraf de bedste belønnes med guldmedalje eller opnår bedømmelsen 'accessit'. Nu er emnerne for næste års prisopgaver offentliggjort.

Dr. med. Oluf Borbye Pedersen får overrakt Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris af dekan Allan Flyvbjerg. Foto: Lars Kruse/AU Kommunikation

25.05.2012 |

En række af landets ypperste forskere hædret

Rigmor og Carl Holst-Knudsens videnskabspris og Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-priser uddelt

09.05.2012 |

AU-professor udnævnt til årets erhvervsforsker

Kim Halskov, professor ved Arts, modtager hædersprisen som årets erhvervsforsker. Med prisen følger 250.000 kroner overrakt af H.K.H. Prins Joachim.

03.05.2012 |

Studerende fik andenplads til verdens største case competition

Et hold bestående af en Full Time MBA-uddannet og fire cand.merc.-studerende fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences har netop vundet 2. pladsen i verdens største og internationalt mest anerkendte case competition, Hult Global Case Challenge. Aarhus-holdet har udviklet en forretningsmodel, der skal give fattige børn i udviklingslande…

01.05.2012 |

Fremtidens kommende forskergeneration konkurrerede på AU

Det var med flammer, eksplosioner, flydende nitrogen og kongeligt besøg, at prisceremonien for årets unge forsker-konkurrence blev skudt i gang mandag d. 30.april i Søauditorierne på Aarhus Universitet.

20.04.2012 |

Aarhus-hjerne blev stjerne

Ph.d.-studerende Kim Blauenfeldt Gosmer fra Aarhus Universitet kåret til ”Årets Formidlingstalent” i Uddannelsesministeriets formidlingsdyst ”Stjerner med hjerner”

12.04.2012 |

Lektor Lis Møller modtager Georg Brandes-Prisen

Lektor ved Litteraturhistorie, Lis Møller, modtager i dag Georg Brandes-Prisen for bogen ”Erindringens Poetik”, der sidste år også blev antaget som doktordisputats på Aarhus Universitet

21.03.2012 |

Studentervæksthus Aarhus vinder Nordeas Skub-pris

Ved Iværksætterprisen Aarhus 2012 tirsdag den 20. marts modtog Studentervæksthus Aarhus Nordeas Skub-pris, som blev givet for at skabe gode rammer for iværksættere i Aarhus.

15.03.2012 |

Udseende har betydning for politisk succes

Politikeres udseende og ansigtstræk har betydning for deres politiske succes. Det viser et speciale fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences, som netop er blevet kåret til årets bedste danske speciale med brug af spørgeskemadata i 2011 af Selskab for Surveyforskning.

Tre ph.d.-studerende fra Aarhus Universitet modtog et EliteForsk-rejsestipendium 2012. Her er det fra venstre Peter Arendorf Bache, videnskabsminister Morten Østergaard og Søren Dinesen Østergaard. Foto: Søren Kjeldgaard.
Peter Arendorf Bache får overrakt sit EliteForsk-rejsestipendium. Foto: Søren Kjeldgaard.
Søren Dinesen Østergaard får overrakt sit EliteForsk-rejsestipendium. Foto: Søren Kjeldgaard.

09.02.2012 |

EliteForsk-stipendium åbner internationale døre for tre ph.d.er fra Aarhus Universitet

Blandt hovedpersonerne på EliteForsk-konferencen den 9. februar var de tre ph.d.-studerende fra Aarhus Universitet; Ian Zerny, Peter Arendorf Bache og Søren Dinesen Østergaard. De står hver især bag et ph.d.-projekt, der rager særligt op i landskabet, og blev derfor kvitteret med et EliteForsk-rejsestipendium på 300.000 kr.

30.01.2012 |

Brigitte Städler får Women in Science-legat

Postdoc Brigitte Städler, Aarhus Universitet, fik torsdag den 26. januar overrakt L’Oréal og UNESCO’s legat ’For Women in Science’ af ligestillingsminister Manu Sareen.

Klaus Mølmer er den tredje AU-forsker på fire år, der modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning. I 2011 gik den til datalogiprofessor Christian Søndergaard Jensen, mens matematikprofessor Eva Bjørn Vedel Jensen tog legatet hjem i 2009. Prisen uddeles årligt til en dansk forsker som en anerkendelse for en særlig værdifuld forskningsindsats. Foto: Lars Kruse / AU Kommunikation

20.01.2012 |

Kvantemekanikkens stemme får Danmarks største forskerpris

Han sammenligner kvantecomputere med brudebuketter og bølgefunktioner med violinstrenge. Populærformidler og topforsker ved Aarhus Universitet, fysikprofessor Klaus Mølmer, modtager mandag den 23. januar 2012 Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning. Forskerprisen er på 2.500.000 kroner.

Flemming Besenbacher er æresdoktor ved ni kinesiske universiteter, og nu hædres han med endnu en fornem pris i det store rige.

19.01.2012 |

Dansk professor får Kinas højeste akademiske udmærkelse

Professor Flemming Besenbacher, iNANO, Aarhus Universitet, modtog den 18. januar 2012 den såkaldte Award for International Scientific Cooperation.

21.12.2011 |

EU-bevilling til forskning i indavl blandt edderkopper

Trine Bilde, Institut for Bioscience, har fået en ERC Starting Grant på 11 mio. kr. at kortlægge de genetiske og evolutionære konsekvenser af indavl, ved at undersøge naturlige populationer af sociale edderkopper.

20.12.2011 |

Aarhus-astronomer vinder Videnskabens Top 5

Jørgen Christensen-Dalsgaard og Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, er af Ingeniøren kåret som vinder af Videnskabens Top 5 - en årlig konkurrence om det bedste danske forskningsresultat inden for teknik og naturvidenskab.

08.12.2011 |

Aarhus Universitetshospital er Danmarks bedste hospital

Aarhus fastholder sin førerposition blandt hospitalerne i Danmark.

23.11.2011 |

Fornem pris til hudforsker

Guldprisen fra LEO Pharma Forskningsfond går i år til lektor, dr.med., Claus Johansen fra Institut for Klinisk Medicin. Prisen på 1.000.000 kr. gives for hans banebrydende forskning i dermatologi.

23.11.2011 |

International hæder til Business and Social Sciences

Det internationale magasin for europæiske topledere, European CEO, har netop kåret Aarhus Universitet, Business and Social Sciences, som Nordeuropas mest innovative Business School.

23.11.2011 |

Forskere fra Science and Technology nomineret til Årets danske forskningsresultat 2011

Videnskab.dk har valgt tre forskningsresultater fra AU, alle fra Science and TEchnology, blandt de 10 nominerede til Årets danske forskningsresultat 2011. Vinderen bestemmes af læserne, og du kan være med til at stemme på videnskab.dk senest søndag 27. november.

22.11.2011 |

Forskere får pris for undersøgelse af erhvervsuddannelser

Da Uddannelsesforbundet for første gang uddelte en pris, gik den til hele holdet af forskere på Center for Ungdomsforskning ved Aarhus Universitet. Det sker, fordi forskerne har fokus på mødet mellem lærer og elev.

Sygeplejerske og cand.cur. Connie Timmermann har netop modtaget HN-Prisen 2011 på 900.000 kroner til ph.d.-projektet ”Alvorligt syge patienter og sanseindtryk”.

18.11.2011 |

Pris til udforskning af sygdom og æstetik

Ph.d.-projekt ved Health tyder på, at fysiske omgivelser spiller en afgørende rolle for, hvordan patienter mestrer livstruende sygdomme.

17.11.2011 |

Nytænkende forsker i skolehistorie modtager forskningspris

Professor i barndoms- og skolehistorie Ning de Coninck-Smith, Aarhus Universitet, modtager Dansk Magisterforenings Forskningspris 2011 inden for humaniora og samfundsvidenskab. Begrundelsen er, at hun arbejder tværfagligt og nytænkende med sit felt.

15.11.2011 |

Erhoff Prisen til Allan Flyvbjerg

Allan Flyvbjerg, dekan ved Health, Aarhus Universitet, modtager 17. november Erhoff Prisen 2011 ved en højtidelighed på Carlsberg Akademi i Valby. Med æren følger en hædersgave på 250.000 kr. Det er første gang prisen gives til Aarhus Universitet.

14.11.2011 |

iNANO-studerende vinder konkurrence i biodesign på Harvard University

Fem bachelorstuderende fra iNANO, Aarhus Universitet, tog førstepladsen i den internationale konkurrence, BIOMOD, på Harvard University med designet af en ny type nanomedicin.

24.10.2011 |

Studerende får hæderspris for deres forskning

Fire studerende fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences modtager Eksportforeningens hæderspriser for deres forskning. Emnerne er vidensintensive servicevirksomheder og en undersøgelse af, hvorvidt store sportsbegivenheder bidrager til økonomisk udvikling i værtslandet.

11.10.2011 |

Pionerprofessor modtager prestigefyldt pris

Professor Søren Riis Paludan, Institut for Biomedicin, modtager fredag d. 14. oktober den prestigefyldte norske Anders Jahre-pris for yngre medicinske forskere for sin innovative forskning i kroppens forsvar mod virusinfektioner.

07.10.2011 |

AU-forsker modtager international pris for forskning i biodiversitet

Professor Jens-Christian Svenning ved Aarhus Universitet har fået tildelt Ebbe Nielsen Prisen for sin forskning i hvordan biodiversiteten påvirkes af klimaændringer. Prisen blev overrakt en ceremoni i Argentina.

06.10.2011 |

Fremgang på Times Higher Education-rangliste

Aarhus Universitet går 42 pladser frem på den nyeste udgave af den såkaldte Times Higher Education World University Rankings.

12.09.2011 |

INCUBA Science Parks opfinderpris går til forsker fra Aarhus Universitet

Ved Væksthusenes store opfinderkonkurrence på HI-Messen den 7. september blev Seniorforsker Helle Weber Ravn, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet, hædret med INCUBA Science Park Specialpris på 164.000 kr.

12.09.2011 |

Ansat ved Studievalg Østjylland får vejlederpris

Vejleder Anette Jochumsen fra Studievalg Østjylland har modtaget Schultz’ Vejlederpris på 25.000 kroner

Foto: Lars Kruse/AU Kommunikation

09.09.2011 |

Årets æresalumne 2011: Lene Vestergaard Hau

Det lykkedes Lene Vestergaard Hau at bremse lyspartikler – og senere at standse dem helt. Men langsomme hastigheder er ikke kendetegnende for hendes forskerkarriere, som har været i fuld fart, siden hun i 1991 fik en ph.d.-grad i faststoffysik.

09.09.2011 |

Aarhus Universitet hædrer forskere og studerende ved årsfest

Aarhus Universitet har udnævnt Lene Vestergaard Hau som årets æresalumne. Det sker i anledning af den traditionsrige årsfest, som i år markerer Universitetets 83 års fødselsdag. Universitetet uddeler priser og ærestitler til i alt ti forskere og studerende.

Viser resultater 1 til 50 ud af 92

1 2 Næste

Tidligere priser og udnævnelser

 • Ærefuld anerkendelse af forsker fra Aarhus Universitet (07.12.10)
  Professor Brian F.C. Clark fra Molekylærbiologisk Institut ved Aarhus Universitet har modtaget en medalje fra the American Chemical Society for sin deltagelse i arbejdet med afkodningen af den genetiske kode, der danner basis for forståelsen af vores arvemasse.
 • Professor Flemming Besenbacher udnævnt til æresprofessor (13.10.10)
  Professor Flemming Besenbacher, Aarhus Universitet, er blevet udnævnt til æresprofessor på yderligere to førende kinesiske universiteter for sine bidrag til verdensførende forskning og forskningsledelse. Han vil blive tildelt titlerne under en to-ugers rundrejse i oktober til Chongqing University i Centralkina og Tongji University i Shanghai.
 • Fremragende forskning i havets mikrobielle verden belønnes (24.08.10)
  Professor Bo Barker Jørgensen, Center for Geomikrobiologi, har modtaget The Jim Tiedje Award 2010. Prisen uddeles hvert andet år ved det internationale symposium for mikrobiel økologi, og går til en forsker, hvis indsats inden for feltet mikrobiel økologi både er enestående og livslang.
 • Norsk biomedicinpris til Robert Fenton (11.08.10)
  Professor Robert Fenton, Anatomisk Institut, Aarhus Universitet, har modtaget ”The Anders Jahre Prize for Young Scientists 2010”. Prisen er blandt de største indenfor biomedicin i Norden. Den uddeles af Universitetet i Oslo ved et særarrangement den 8.oktober.
 • Professor modtager europæisk forskerpris for forskning i diabetes (10.05.10)
  Diabetesforeningens formand, professor, overlæge Allan Flyvbjerg tildeles en prestigefyldt europæisk forskerpris for sit banebrydende arbejde inden for forskning i diabetiske nyrekomplikationer.
 • Franske palmer til DMU-forsker (28.04.10)
  Det er en sjældenhed at en forsker får en fransk orden, men nu sker det for en forsker fra Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) ved Aarhus Universitet. Seniorforsker Helle Weber Ravn der til dagligt arbejder ved DMU’s afdeling i Silkeborg bliver torsdag den 29. april ridder af den franske Akademiske Palmers Orden.
 • Ærefuld invitation til AU-forsker fra London School of Economics (27.04.10)
  Lektor Rane Willerslev fra Antropologi på Moesgård er blevet udvalgt til at holde den ærefulde, årlige forelæsning, the Malinowski Memorial lecture, på London School of Economics.
 • Ung forsker modtager international pris for innovativ forskning og formidling (23.02.10)
  Lektor J. Preben Morth fra Molekylærbiologisk Institut, Aarhus Universitet, har modtaget the John Kendrew Award 2010. Prisen uddeles hvert år af the Alumni Association ved the European Molecular Biology Laboratory (EMBL) til en ung forsker, der har formået at udføre innovativ forskning på et højt internationalt niveau efter sin tid ved EMBL.
 • International hæder: Verdens bedste søforskere i DMU (05.02.10)
  Forskerne i sektionen for søøkologi ved Danmarks Miljøundersøgelser (DMU), Aarhus Universitet, fandt champagnen frem forleden. Søgruppen er som team og sammen med professor Erik Jeppesen i spidsen tildelt den højeste udmærkelse inden for limnologien, dvs. videnskaben om naturforhold i fersk- og brakvand.
 • Vævsforsker modtager prestigefyldt pris (27.01.10)
  Casper Bindzus Foldager fra Aarhus Universitet har modtaget Videnskabsministeriets EliteForsk rejsestipendiat på 300.000 kr. Pengene skal han bruge til at tilegne sig mere viden om sin forskning inden for kunstigt væv.

2009

2008

2007

2006

 • Stor forskerpris til tvillingebrødre ved Aarhus Universitet (4.12.2006)
  Ved en reception tirsdag den 5. december 2006 bliver direktør Ib Henriksens Fonds forskerpris for året 2006 på kr. 250.000 tildelt de 44-årige tvillingebrødre Niels Chr. Nielsen og Søren Nielsen , som har udført fremragende forskning til gavn for det danske samfund.
 • Professor Poul Nissen har modtaget Anders Jahre-prisen (24.10.2006)
  Professor Poul Nissen fra Molekylærbiologisk Institut, Aarhus Universitet, har sammen med en norsk forsker modtaget Anders Jahres medicinske pris for yngre forskere.
 • To forskere fra Aarhus Universitet modtager fornemme priser (17.8.2006)
  Den 1. september 2006 modtager to forskere fra Aarhus Universitet fornemme priser fra Bagger Sørensens Fond. Professor Birthe Melsen, Odontologisk Institut, modtager Bagger Sørensen Prisen 2006 på 500.000 kr., hvoraf halvdelen er en personlig hædersgave. Forskningsadjunkt Lise-Lotte Kirkevang, ligeledes Odontologisk Institut, modtager den ene af tre Bagger Sørensen Fondens Talentpris for Yngre forskere.
Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 11.04.2014

Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus C

E-mail: au@au.dk
Tlf: 8715 0000
Fax: 8715 0201

CVR-nr: 31119103
EAN-numre: www.au.dk/eannumre

AU på sociale medier
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

© — Henvendelser til webredaktør

Cookies på au.dk