Info for contact persons/supervisors

Boligsøgning via IC

Udenlandske gæstestuderende kan søge bolig gennem IC. Pgra den store efterspørgsel på boliger i forbindelse med studiestart, anbefaler vi dog at gæstestuderende benytter andre muligheder, hvis de ønsker bolig med start fra august/september/oktober.

Sådan søger en gæstestuderende bolig via IC:

  • Boligansøgeren skal oprette en konto på AUs selvbetjening.
  • Når ansøgeren er logget på selvbetjeningen udfyldes det relevante boligansøgningsskema.
  • Ansøgerens kontaktperson på AU (vejleder eller andet) modtager en email og vil via et link blive bedt om at verificere, at ansøgeren er gæst eller ansat på AU.
  • Boligansøgeren modtager bekræftelse fra kontaktpersonen og kan herefter indsende boligansøgningen til boligkontoret.
  • Boligkontoret vil forsøge at finde en bolig og sender derefter et boligtilbud til ansøgeren, som kan vælge enten at acceptere eller afvise boligtilbuddet.
  • Vælger ansøgeren at acceptere boligtilbuddet gøres det ved at indbetale første måneds husleje via en Dibs betalingsordning. Denne kræver at ansøgeren har et kreditkort. Depositum opkræves først med anden måneds husleje (dvs. oftest efter ankomst.)
  • I de tilfælde hvor ansøgerens husleje/depositum skal betales af instituttet eller anden instans, beder vi kontaktpersonen sende betalingsinfo direkte til housing@au.dk samtidig med godkendelsen af ansøgeren. Boligkontoret vil da fremsende en opkrævning til kontaktpersonen og give ansøgeren mulighed for at acceptere et boligtilbud uden samtidig betaling.

http://www.au.dk/en/internationalcentre/international-housing-office/ findes udførlig vejledning om boligsøgning for de forskellige målgrupper.

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte housing@au.dk