Hvem kan ansøge

Hvem kan ansøge?

Programmet fokuserer på kandidat og ph.d.-studerende, men kan også omfatte postdocs og seniorforskere. Yderligere kan bachelorstuderende i praktik også tages i betragtning.

Område

Legatmodtagerne skal arbejde inden for bioteknologi – og mere specifikt med ”studiet af avancerede teknologiske applikationer, der benytter biologiske systemer, levende organismer eller derivativer heraf, til at fremstille eller modificere produkter, eller processer, til industriel eller videnskabelig brug, eksklusiv teknologi der er udelukkende, eller hovedsagligt, til farmaceutisk anvendelse”. 

Varighed af ophold

  • Udveksling af studerende og ph.d.-studerende skal være længerevarende, f.eks. 9-15 måneder.
  • Udveksling af postdocs og seniorforskere kan ske for en kortere periode, f.eks. 3-9 måneder.

Danskere til Indien

Studerende vil modtage et månedligt stipendium på 3000 DKK.

Ph.d.-studerende, postdocs og seniorforskere vil typisk modtage en løn, der kan støtte deres leveomkostninger i Indien. Herudover ydes et rejsetilskud, der dækker økonomi-klasse flybillet, nødvenidge vacciner og visa-omkostninger. Danske ph.d.-studerende, postdocs eller seniorforskere, som er på udveksling i Indien for en kortere periode, kan måske behøve opretholdelse af dobbelt husstand. For delvist at dække denne udgift kan et mindre månedligt tilskud på 3000 kroner ydes.

Indere til Danmark

En indisk kandidatstuderende vil modtage et månedligt stipendium på 6.500 kroner. Indiske ph.d.er vil modtage et månedligt stipendium på cirka 10.000 kroner. 

Postdocs eller seniorforskere vil modtage ca. 12.000 kroner per måned.

Indere på udveksling i Danmark vil også modtage et rejsetilskud, der dækker økonomi-klasse flybillet, nødvendige vacciner og visa-omkostninger.