Aarhus Universitets segl

Nye universitetsbrede samarbejdsaftaler i Sydafrika

University of Cape Town (UCT) og Witwatersrand University (Wits) i Johannesburg har indgået formel samarbejdsaftale med AU. Aftalen giver øremærkede midler til AU-forskere

Aarhus Universitet har netop indgået samarbejdsaftaler med to af Sydafrikas førende universiteter, nemlig University of Cape Town (UCT) og Witwatersrand University (Wits) i Johannesburg. Flere faglige miljøer på Aarhus Universitet har i lang tid haft fokus på mulighederne for at styrke samarbejdet med Sydafrika, som er et af de afrikanske lande, der mest målrettet satser på forskning og uddannelse, og her er der især blevet skabt tætte relationer til disse to universiteter. Der er tale om universitetsbrede aftaler, som sætter rammerne for et styrket samarbejde inden for både forskning, uddannelse og talentudvikling.

Prodekan Jan Ifversen, Faculty of Arts, som sammen med professor Michael Hasenkam fra Faculty of Health har arbejdet på at få de to aftaler på plads, ser store perspektiver i samarbejdet.

”UCT og Wits har nogle meget stærke forskningsmiljøer, som matcher tilsvarende forskningsområder ved Aarhus Universitet. Et samarbejde med dem vil derfor være til gensidig gavn, og vi oplever, at de sydafrikanske universiteter er særligt interesseret i at samarbejde med danske universiteter. Det skaber nogle oplagte muligheder, som vi skal forstå at udnytte,” siger Jan Ifversen

Øremærkede midler til AU-forskere
Både Aarhus Universitet og de to sydafrikanske universiteter har lagt vægt på, at aftalerne skal føre til konkrete samarbejdsprojekter. Universitetsledelsen ved Aarhus Universitet har derfor i 2015 øremærket knap 370.000 kr. til en Sydafrika-pulje, som giver forskere mulighed for at besøge hinanden og afsøge mulighederne for projektsamarbejde. Der kan søges om op til 60.000 kr. pr. projekt. De første ansøgninger er blevet godkendt, og samarbejdsprojekter inden for bl.a. kulturarv, bioscience og biomedicin er allerede godt i gang.

Nærmere oplysninger om Sydafrika-puljen kan findes her.

Læs mere om University of Cape Town: http://www.uct.ac.za/

Læs mere om Witwatersrand University: http://www.wits.ac.za/

 

 

Oops, an error occurred! Code: 20240328174629646f7959