Aarhus Universitets segl

Generel information om undervisningsdage

Praktisk information

  • Computere: Som udgangspunkt medbringer studenterunderviserne selv computere. Nogle gange skal du bruge skolens computere og medbringe din præsentation på USB. Dette kan altid ses på hjemmesiden for den pågældende undervisningsdag.
  • Adapter: Du skal selv medbringe et overgangsstik, så du kan tilslutte din computer til gymnasiets projektor. 
  • USB: Det anbefales altid at have en backup af undervisningsforløbet med på USB.
  • Projektorer: Der findes som udgangspunkt altid højttalere og projektorer i alle klasselokaler.
  • IT-forhold og trådløst netværk: Der vil blive uddelt login til det trådløse netværk ved ankomsten. Der er ligeledes en IT-kyndig person til stede under hele besøget. Ring til koordinatoren hvis teknikken driller - eller spørg værtseleverne om hjælp.
  • Fravær: Der skal tjekkes tilstedeværelse i begyndelsen af hver time. I vil få udleveret fraværslister i papirform ved ankomst.
  • Evaluering: Eleverne skal evaluere dagens forløb i slutningen af sidste lektion. Husk at sætte ca. 10 minutter af til dette. De skal evaluere via dette link: au.dk/dru/eval
  • Den rullende Vejledning: Der vil som udgangspunkt deltage en studievejleder fra AU på undervisningsdagene, som du kan henvise eleverne til, hvis de har spørgsmål til uddannelsesvalg. Hvis du er I tvivl, henvis da til projektlederen for dagen.
  • Presse: Gymnasiet kan invitere pressen. De studenterundervisere, der vil blive fulgt af pressen, bliver altid spurgt på forhånd. Via din webprofil kan du give samtykke til anvendelse af billeder af dig.

Din undervisning

Dit faglige undervisningsemne
Til hver undervisningsdag skal du undervise 1-2 klasser i dit faglige undervisningsemne, som du udarbejder på formidlingskurset. Husk at tilpasse undervisningen til elevernes klassetrin og studieretning - det giver det bedste resultat for alle parter.

Forberedelsesark til eleverne
Forberedelsesarket til den faglige undervisning skal være en smagsprøve til eleverne, så de er motiverede, når de møder op. Sværhedsgraden skal matche elevernes niveau, og arbejdsbyrden skal maksimalt være på 15 min. forberedelsestid. Forberedelsesarket skal uploades på din webprofil, og være opdateret så snart du via den bindende tilmelding tilmelder dig en undervisningsdag på et gymnasium. Hvis du har spørgsmål til forberedelsesarket, så kontakt os gerne.

Studieliv
Ud over din faglige undervisning skal du også forberede en præsentation af livet som universitetsstuderende. Præsentationens indhold vil blive gennemgået i forbindelse med din introduktion til Det rullende Universitet på formidlingskurset. Skabelonen til Studieliv ligger på forsiden. 

Uddannelsesdating
Du skal også præsentere, hvordan det er at læse på netop DIT studie. Præsentationens indhold vil blive gennemgået i forbindelse med din introduktion til Det rullende Universitet på formidlingskurset. Skabelonen til Uddannelsesdating ligger på forsiden.