7. december: Forsker laver Julehjertegenerator

Et julehjerte med Aarhus Universitets logo. Du kan skrive og flette dit eget navn i <a href="http://www.cs.au.dk/~gerth/julehjerter/">julehjertegeneratoren</a>.

Hvis du synes, de traditionelle danske, flettede julehjerter ikke er udfordrende nok, har en lektor fra datalogi på Aarhus Universitet taget papirpilleriet et skridt videre. Han har lavet et program, så man både kan flette tal og bogstaver ind i julehjertet – og lagt det frit tilgængeligt på internettet.

Af Morten Bram Grønnegaard, AU Kommunikation

Hvad gør man, når man gerne vil flette børnenes forbogstaver ind i et traditionelt dansk julehjerte?
For Gerth Brodal, lektor ved Institut for Datalogi, var svaret ligetil: Man laver da en generator, som kan designe helt særlige hjerteskabeloner med bogstaver og tal.
Hør ham i videoen herunder fortælle om julehjertegeneratoren, hvordan den virker, og hvilke bogstaver der er sværest at skrive – eller prøv selv generatoren på forskerens hjemmeside og se, om du kan flette et hjerte med dit eget navn.

Gerth Brodal, lektor ved Institut for Datalogi, har skabt en julehjertegenerator, der kan lave bogstaver og tal på flettede julehjerter. Vi var med til foredrag om generatoren hos Open Space Aarhus.