Daryush Shayegan eneste modtager af Global Dialogue Prize

Pressemeddelelser 2010

Det bliver den iranske filosof, dr. Daryush Shayegan, som alene modtager Global Dialogue Prize, der uddeles den 27. januar i Århus.

Dr. Daryush Shayegan var oprindelig nomineret til prisen sammen med den tidligere iranske præsident, Seyyed Mohammad Khatami, for deres ideer til og arbejde med at udvikle dialog på tværs af kulturer. Seyyed Mohammad Khatami har nu via den danske ambassade i Teheran meddelt organisationen bag Global Dialogue Prize, at han ikke ser sig i stand til at modtage prisen. Det er derfor i dag besluttet, at hele prisen på 500.000 kr. går til Daryush Shayegan, der tidligere har takket ja til at modtage Global Dialogue Prize i Århus.

Global Dialogue Prize er en stor, international pris for humanistisk forskning i og formidling af interkulturel dialog. Nomineringen og udpegningen af kandidater til prisen er foretaget af en gruppe internationale forskere. Bag prisen står Grundfos, Århus Kommune, Region Midtjylland og Aarhus Universitet.

Yderligere oplysninger vedrørende:

Denne pressemeddelelse:
Pressechef på Aarhus Universitet, Anders Correll 2899 2235

Global Dialogue Prize og Daryush Shayegan:
Akademisk koordinator Jesper Garsdal: 2326 2028

Se også www.globaldialogueprize.org