Aarhus Universitet nr. 55 i verden

Pressemeddelelser 2010

En netop udsendt rangliste over verdens førende universiteter fra det hollandske universitet Leiden placerer Aarhus Universitet som nr. 55 – lige efter Københavns Universitet, der er nr. 54.

Den såkaldte Leiden Ranking udregnes på basis af en grundig metode, hvor objektive publiceringsdata som f.eks. antallet af internationale udgivelser og citationer sammenlignes inden for hvert fagområde. Denne metode tilgodeser især de sundhedsvidenskabelige og teknisk-naturvidenskabelige forskningsgrene, og listen domineres af da også af de teknisk og naturvidenskabeligt orienterede nordamerikanske universiteter, der indtager 40 af de 50 øverste placeringer med Massachusetts Institute of Technology (MIT), California Institute of Technology (Caltech) og Stanford University på de tre første pladser.

Aarhus Universitet og Københavns Universitet er de førende universiteter i Norden; tæt fulgt af Lunds Universitet, der rangerer som nr. 59 på Leidens verdensrangliste.

Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen siger om den hollandske rangliste:
- Leidens rangliste bekræfter andre ranglister, der også placerer KU og AU i top 100 over de stærkeste universiteter i verden. Ranglisterne bygger på forskellige forudsætninger og kan ikke sammenlignes direkte. Leiden Ranking giver et meget præcist billede af gennemslagskraften i universiteternes publikationer verden over, men den måler f.eks. ikke kvaliteten i universiteternes undervisning. Jeg ser det dog som en stor styrke for landet, at vi er godt repræsenteret på de forskellige lister.

Se Leiden Ranking 2010

Læs artiklen "AU-ranking har betydning"

Pressechef Anders Correll: 2899 2235