Børnekirurgen elsker sit arbejde

Pressemeddelelser 2010

Børnehjertekirurg på Århus Universitetshospital, Skejby, Vibeke Hjortdal, elsker sit arbejde. I 2004 blev hun landets første kvindelige professor i kirurgi.

Vibeke Hjortdal opererer børnehjerter, der ikke er større end en valnød. Hun er i dag 48 år og har arbejdet hårdt for at nå dertil, hvor hun er i dag.
– De, der gerne vil være hjertekirurger, gør, hvad der skal til, for at blive hjertekirurg. De bliver der operationen ud, medmindre de har noget meget presserende. De passer de patienter, de bliver sat til at passe, de prøver at lave noget forskning ved siden af, og de læser de artikler, de skal, siger Vibeke Hjortdal.

Drevet af entusiasme

I en alder af blot 42 blev hun Danmarks første kvindelige professor i kirurgi. Ud over hårdt arbejde har Vibeke Hjortdal altid været drevet af stor entusiasme. Hun er én af dem, der står ekstra mange timer ved operationsbordet for at operere hjertet på et lille spædbarn.
– Det, jeg elsker allermest ved mit arbejde, er de glade forældre og de søde børn og den måde, de kigger på en, når de tager raske fra sygehuset, siger hun.

Landets bedste

Professoren har udgivet talrige artikler og vejleder nu selv unge læger, der ligesom hende gerne vil arbejde med at redde den legemsdel, ingen kan leve uden.
– Ud over at forske, undervise og vejlede tror jeg, det er vigtigt som professor at være god til at skabe interesse omkring det, man laver, siger hun. I dag anses hjerteafdelingen på Århus Universitetshospital, Skejby, for at være landets bedste.

Foto: Lars Kruse/AU-foto
Børnekirurg Vibeke Hjortdal blev Danmarks første kvindelige professor i kirurgi, da hun blot var 42. Hun drives af stor entusiasme. Foto: Lars Kruse/AU-foto