Flotte legater til AU-handelskvinder

Pressemeddelelser 2010

To ph.d.-studerende på Aarhus Universitet har hver modtaget 100.000 kr. i rejselegat fra fonden Aage og Yelva Nimbs Fond for fremragende indsats.

– Det er noget af en overraskelse. Jeg havde selvfølgelig håbet på at få legatet og har i min ansøgning argumenteret for, at jeg har brug for det. Men jeg havde slet ikke regnet med, at jeg ville få det, så det er jeg rigtig glad for, siger Anna Gerstrøm fra Institut for Økonomi på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Hun er den ene af to heldige ph.d.-studerende, der i år har modtaget et rejselegat på 100.000 kr. fra Aage og Yelva Nimbs Fond.

Anna Gerstrøm planlægger, at pengene skal bruges til et semesters ophold i Boston, hvor hun skal besøge forskere på Boston University og Harvard University, der ligesom hun selv forsker i kultur og institutionalisme.

Unge og lovende

Aarhus Universitet er blevet tilgodeset med 400.000 kr. fra fonden til sammenlagt fire rejselegater i 2010 og 2011. Pengene skal uddeles til rejselegater til ph.d.-studerende, som har udmærket sig som unge, lovende handelsmænd/-kvinder.

Der er to legatmodtagere i 2010, og den anden modtager er Sabine Müller fra Institut for Ledelse, Handelshøjskolen.

Fonden har tidligere ydet støtte til almennyttige formål - blandt andet at fremme kunsten - samt støtte til uddannelse af netop unge handelsfolk. Det har dog været op til universitetet at forestå indstillingerne.