It takes a village

Pressemeddelelser 2010

Fredag den 10. september fejrede Aarhus Universitet sin fødselsdag. Traditionen tro med en højtidelighed i Aulaen om eftermiddagen med hæderspriser og æresdoktorer. Men denne gang også med legater til to studerende.

“Imagine” og “It takes a village”. Disse var de gennemgående ord i rektor Lauritz B. Holm-Nielsens tale ved højtideligheden i Aulaen til Aarhus Universitets årsfest i fredags.

”Imagine”, som også senere på aftenen var temaet for aftenens fest i Musikhuset, var en opfordring til at se muligheder frem for problemer. Denne blev sammenfattet med metaforen ”It takes a village”, lånt at Hillary Clinton, som betyder, at ingen kan klare sig alene selv ikke i den stærkeste familie.

– Alene er det svært. Sammen kan vi gøre – næsten – alt, hvis vi tør tænke tanken og sætte handling bag, sagde rektor.

Til højtideligheden blev Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Pædagogiske Hæderspris og Forskningsformidlingspris uddelt. Sløret blev løftet for årets æresalumne, som i år er administrerende direktør for A.P. Møller-Mærsk Nils Smedegaard Andersen. Samt syv nye æresdoktorer blev hædret.

Nye legater uddelt
For første gang nogensinde blev Dronning Margrethe den II’s rejselegater til studerende på Aarhus Universitet uddelt. Legaterne på 25.000 kroner blev overrakt til arkæologistuderende Mette Løvschal og statskundskabsstuderende Thomas Tranekær.

– Jeg synes, det er en stor ære. Jeg er meget ydmyg i forhold til det. Der har været rigtig mange i spil, rigtig mange mulige, så at være en af de heldige der har fået det, det er noget man kan være stolt af, men også en del ydmyg over for, siger Thomas Tranekær, som allerede lørdag rejste af sted til London, hvor han skal studere på London School of Economics and Political Sciences.

Mette Løvschal har allerede været på et udlandsophold i sin studietid, nemlig på Cambridge University, hvor også Dronningen har studeret arkæologi. Men Mette Løvschal ser i øjeblikket frem til næste måned, hvor hun atter skal af sted.