Kisten var intakt og knoglerne lå pænt

Pressemeddelelser 2010

Tycho Brahes fysiske rester bliver nu undersøgt på et laboratorium i Prag, efter at hans grav i Týnkirken blev åbnet mandag eftermiddag. Forskningsleder Jens Vellev fra Aarhus Universitet er begejstret over dagen og den tilstand, Tycho Brahe er fundet i.

_ Det har været meget spændende, og det vi har fundet er meget bedre, end jeg havde forestillet mig, siger Jens Vellev.

- Kisten var intakt, og da vi mandag aften fik den åbnet, lå knoglerne pænt, og der var også tekstil. Når det hele bliver lagt op i den rette orden, bliver det et flot skelet, siger han.

Klokken cirka 16 blev tinkisten hentet op fra gravkrypten og sat frem på gulvet i Týnkirken, mens forskningsleder Jens Vellev fra Aarhus Universitet konstaterede, at den var helt og aldeles loddet sammen, og at Tycho Brahes rester dermed lå godt beskyttet.

Transporten til laboratoriet foregik i det tjekkiske National Museums bil.

I de kommende dage får det dansk-tjekkiske forskningshold travlt med at beskrive og undersøge de mange rester, der lå bevaret i den godt en meter lange kiste.

Af Marie Louise Gammelgaard, Aarhus Universitet