Radio podcast: Midvejsvalgene - de vigtige emner

Pressemeddelelser 2010

USA går til midtvejs-valg tirsdag den 2. november. UNIvers taler med Dr. Derek Beach, som er amerikansk lektor og har undervist på Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet siden 2003.

I denne podcast vil Beach analysere den såkaldt "Tea Party"-bevægelse, kigge på de emner, som er med til at bestemme valgets udfald på tirsdag og diskutere, hvorvidt resultatet vil påvirke forholdet mellem USA og Europa.

Hør radio podcast (på engelsk)

Fakta - amerikansk politik:

• Den amerikanske kongres har to kamre - Repræsentanternes Hus og Senatet. Medlemmer af Repræsentanternes Hus er på valg hvert andet år, så alle 435 sæder skal besættes på tirsdag. I senatet er medlemmerne valgt for seks år ad gangen. I år skal 37 ud af 100 senatssæder genbesættes.
  • I øjeblikket har senatet 59 demokrater og 41 republikanere, og Repræsentanternes hus har 255 demokrater og 178 republikanere. Republikanerne står dog i øjeblikket bedst i meningsmålingerne, som tyder på at demokraternes flertal i begge kamre vil blive udfordret.