Studerende netværker for bæredygtig fremtid

Pressemeddelelser 2010

Studerende på Handelshøjskolen og virksomheder er gået sammen i nyt netværk. Det vil komme med input til uddannelser, der kan sikre en bæredygtig fremtid i dansk erhvervsliv.

Bæredygtige julelys. Juletræet blev tændt med pedalenergi, da studerende og virksomheder præsenterede bæredygtige projekter på Handelshøjskolen. Hvis cyklisten kunne holde træet tændt i fem minutter, donerede Handelshøjskolen et træ til Brasilien.

Fremtidens uddannelser skal være bæredygtige, mener en gruppe studerende ved Handelshøjskolen, Aarhus Universitet. De vil i et nyt netværk samarbejde med erhvervslivet om en bæredygtig fremtid.

– Bæredygtig vækst er et tema, vi senere kommer til at arbejde med. Så det er vigtigt, at vi allerede som studerende bliver bevidste om bæredygtighed, siger stud.merc. Esben Strandgaard.

Han er formand for Aarhus Sustainability Network, som den 2. december holdt sit første store arrangement, CO10. Her viste studerende og virksomheder projekter med bæredygtighed som tema.

Fokus på kompetencer

Med CO10 ville de studerende sætte fokus på de kompetencer, som fremtidens kandidater skal have, for at virksomheder kan udvikle en bæredygtig vækst.

– Fremtiden kræver kompetencer fra mange forskellige uddannelser. Så vi skal have mulighed for at tage tværfaglige uddannelser. Jeg kunne f.eks. tænke mig et biologi-forløb, siger Esben Strandgaard.

Han mener, at de studerende på Handelshøjskolen tidligt i deres uddannelse skal blive bevidste om, hvad bæredygtighed betyder i forhold til den uddannelse, de har valgt.

Kontakt til virksomheder

Aarhus Sustainability Network blev dannet for kun fem uger siden, men har allerede 200 medlemmer. Blandt dem er store virksomheder som Grundfos, KPMG og Aarhus Kommune.

- Vi bygger videre på Handelshøjskolens strategi om bæredygtig vækst via innovation. Vi vil gerne give den en ekstra dimension, siger Esben Strandgaard om baggrunden for initiativet.

- Og så er netværket jo også en mulighed for at få god kontakt med virksomheder, som enten kan føre til et studiejob eller et projekt i forbindelse med uddannelsen, tilføjer formanden.


Revisionsfirma: Derfor støtter vi de
studerendes netværk for bæredygtighed