Hæder til århusianske iværksættere

Pressemeddelelser 2010

Der var flere repræsentanter for Aarhus Universitet øverst på podiet, da finalerne i årets Venture Cup for iværksættere blev afgjort torsdag den 3. juni.

De to iværksættervirksomheder InVitroQ og Kkloud vandt i henholdsvis kategorien Life Science & Medtech og software-koncepter. Med æren følger 50.000 kroner.

Aarhus Universitet havde andel i fire af de 15 udvalgte finalister, så det århusianske innovationsmiljø var stærkt repræsenteret i Venture Cup, der hvert år belønner de bedste danske virksomhedsidéer.

InVitroQ, der vandt konkurrencen for medicinalteknologiske innovationer, udspringer af det stærke forskningsmiljø på iNANO-centret ved Aarhus Universitet. Firmaet udvikler en ny type petriskål, der blandt andet gør det muligt at kontrollere menneskelige stamcellers vækst. Opfindelsen kan få stor betydning for udviklingen af nye behandlingsformer til en række forskellige lidelser, som f.eks. Parkinsons og Alzheimers sygdom.

”Vi har valgt InVitroQ, fordi det er en idé med et stort potentiale, der kan udvikle sig til en ny vækstvirksomhed inden for et spændende og voksende område. Samtidig har de et erfarent team, adgang til teknologien og en god forretningsplan”, udtaler Stephan Christgau, Investment Director i Novo Seeds og medlem af Venture Cup-juryen.

Fildeling for viderekomne
Virksomheden Kkloud, der blev udpeget som vinder i Venture Cups software-kategori, ejes af to studerende ved Datalogisk Institut på Aarhus Universitet. Deres program gør det hurtigere og lettere at dele store filer via internettet, og firmaet har fået ros af juryen:

”Kkloud løser et problem, som alle, der arbejder med store filer, kender: Det er svært at dele filerne hurtigt og effektivt online. Det glæder os, at de allerede så tidligt i selskabets levetid har lanceret en service, der fungerer, og at de har etableret en støt stigende brugergruppe”, udtaler Niels Vejrup Carlsen, Investment Manager, SEED Capital.

Prorektor for Aarhus Universitet, Søren E. Frandsen, var tilfreds med den gode nyhed:

”Jeg er først og fremmest glad på de to kategorivinderes vegne, for det er et meget flot resultat. Aarhus Universitet var repræsenteret i tre kategorier, og med sejre i to af dem må man sige, at vi nu høster frugten af den store indsats, vi har gjort for at skabe gunstige rammer for iværksætteri, teknologiudvikling og videnoverførsel. Vi kan se på den succes, vi foreløbig har haft med Studentervæksthus Århus, at der blandt de studerende er en stigende interesse for at starte egen virksomhed, og det afspejles også i resultatet ved Venture Cup.”