Hæder til EliteForskere fra Aarhus Universitet

Pressemeddelelser 2013

Se også vores nye newsroom

Topforskere og ph.d.-studerende fra Aarhus Universitet er i søgelyset, når der den 7. februar uddeles EliteForsk-priser på Ny Carlsberg Glyptotek.

To forskere fra Aarhus Universitet er blandt de fem modtagere ved dagens uddeling af de prestigefyldte  EliteForsk-priser.

Professor Steen Hannestad, Institut for Fysik og Astronomi, og lektor Ove Christiansen, Institut for Kemi, bliver foruden EliteForsk-prisen belønnet med hver 1,2 mio. kr, hvoraf de 200.000 er en personlig hædersgave.

Prisen er blevet uddelt siden 2007 og gives til fremragende yngre forskere i international særklasse. Det er Det Frie Forskningsråd, som har indstillet kandidaterne til uddannelsesministeren. Med dette års uddeling er der i alt uddelt 36 EliteForsk-priser, hvor de 12 er gået til forskere fra Aarhus Universitet.

Læs mere om årets EliteForsk-modtagere

Stipendier til talentfulde ph.d.-studerende

Der er også hæder til tyve af landets mest lovende ph.d.-studerende, som hver modtager et EliteForsk-rejsestipendium på 300.000 kroner, der skal bruges til et ophold på et udenlandsk universitet.

Fem af dette års stipendiemodtagere er tilknyttet Aarhus Universitet


HKH Kronprinsesse Mary og uddannelsesminister Morten Østergaard uddeler årets EliteForsk-priser på Ny Carlsberg Glyptotek.
På talerlisten er også AU-professor og tidligere EliteForsk-modtager Bo Brummerstedt Iversen, samt Harvard-professor og AU-æresalumne Lene Vestergaard Hau.

Ved højtideligheden hædres også sidste års modtagere af Sapere Aude-bevillingerne inden for følgende kategorier:

Læs mere om hele EliteForsk-arrangementet