56 millioner til nye forskningsledere på Aarhus Universitet

Syv forskere fra Aarhus Universitet får nu mulighed for at gøre sig erfaringer som forskningsledere. Det sker med støtte fra Det Frie Forskningsråds Sapere Aude-program, som giver hele 56 mio. kr. til de syv forskeres projekter.

22.08.2011 | AU Kommunikation

Måleapparater i nanostørrelse, en mere effektiv offentlig forvaltning og bekæmpelse af modstandsdygtige bakterier er nogle af målene med de projekter, som syv forskere fra Aarhus Universitet nu kan gå i gang med.

Bevillinger på i alt 56 millioner kroner fra Det Frie Forskningsråds Sapere Aude-program betyder, at forskerne i de kommende år har mulighed for at opbygge og lede deres egne forskningsgrupper. Flere af projekterne skal bygges op omkring internationale og interdisciplinære samarbejder, og de vil i høj grad være med til at styrke de faglige miljøer på Aarhus Universitet. De omfattende Sapere Aude-bevillinger giver også de nyslåede forskningsledere et godt udgangspunkt, hvis de i fremtiden søger midler hos internationale råd og fonde.

Pengene til de syv forskertalenter kommer som en del af det eftertragtede Sapere Aude-programs Trin 2, hvor der i alt på landsplan er blevet uddelt 250 mio. kr. i denne omgang. Sapere Aude betyder ’vov at vide’, og midlerne uddeles til projekter inden for alle fagområder. På Aarhus Universitet er alle fire hovedområder repræsenteret blandt bevillingsmodtagerne.

Sapere Aude-bevillingerne blev første gang uddelt i 2010. Ved den lejlighed modtog forskere fra Aarhus Universitet i alt 27 ud af de 63 bevillinger, der blev uddelt på hhv. Trin 1 og Trin 2.

Læs mere om de syv forskningsledere

Yderligere information

Nyt fra ledelsen, Priser, Talentudvikling, Arts, Aarhus BSS, Health, Science and Technology, Forside au.dk