Aarhusianske studerende vil have Kina på CV’et

Det er ikke kun kineserne, der for tiden viser øget interesse for Danmark. For første gang nogensinde rejser 12 aarhusianske studerende samlet til Kina for at læse deres kandidatuddannelse. De er sammen med 41 andre danske studerende blevet optaget på en af de fire nye uddannelser på Sino-Danish Centre i Beijing; det nye dansk-kinesiske uddannelsessamarbejde mellem danske universiteter og et universitetscenter i Kina.

15.06.2012

12 aarhusianske studerende drager nu til Kina for at læse deres kandidatuddannelse. De er sammen med 41 andre danske studerende blevet optaget på en af de fire nye uddannelser på Sino-Danish Centre i Beijing. Foto: Colourbox

De nye kandidatstuderende kan nu se frem til at blive undervist i den nyeste viden og af de bedste danske og kinesiske forskere indenfor henholdsvis Innovation Management, Water & Environment, Public Management and Social Development og Neuroscience og Neuroimaging, hvoraf sidstnævnte er rodfæstet på Aarhus Universitet.

En af dem er den 25-årige Karsten Jensen, der netop har afsluttet sin uddannelse som diplomingeniør i Sundhedsteknologi i januar på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. Han er blevet optaget på kandidatuddannelsen i Neuroscience og Neuroimaging, og er overbevist om, at en uddannelse i Kina åbner nye og anderledes muligheder:

- Jeg forestiller mig et job indenfor enten projektledelse, udvikling eller salg, og ved salg tænker jeg, at det kinesiske aspekt vil åbne op for mange muligheder, men også inden for projektledelse, nu hvor også udvikling bliver outsourcet til kinesiske underleverandører, forklarer han.

Indtil nu har det været vanskeligt at tiltrække studerende til de såkaldte BRIK-lande, men med de nye dansk-kinesiske uddannelser ser den tendens nu ud til at være vendt. Og det er kun positivt, mener Executive Director for Sino-Danish Center, Hans Gregersen:

- Hvis danske studerende også fremover skal omtales som nogle af de mest innovative og selvstændige studerende, så er det afgørende, at de studerende får udfordret deres talenter og kompetencer globalt. Når vi til september sender de mange danske studerende til Kina, giver vi dem en unik kandidatuddannelse i verdensklasse baseret på relevant projektarbejde i Kina – og dermed et indgående kendskab til verdens absolut største vækstmarked.

Ifølge Hans Gregersen er den store force ved SDCs studieretninger og forskning, at der åbnes adgang til enorme ressourcer. Adgangen til humane ressourcer i form af kinesisk talentmasse er umiddelbart indlysende, men for flere områder er adgang til naturressourcer og tekniske ressourcer af lige så stor betydning. Dette kan Kina levere.

For flere informationer kontakt:

  • Kommunikationschef for Sino Danish Center, Johannes Vørts, 2134 5626 eller jcv@adm.au.dk

 

Uddannelse, Forside au.dk