AU fastholder placering i top-100 på Shanghai-rangliste

16.08.2012

Aarhus Universitet er fortsat nr. 86 på Shanghai-ranglisten over verdens bedste universiteter. Foto: Lars Kruse/AU Kommunikation

Dette års udgave af den såkaldte ARWU-ranking (Academic Ranking of World Universities); også kendt som Shanghai-ranglisten, er netop blevet offentliggjort, og Aarhus Universitet er fortsat at finde som nr. 86 på den internationale universitetsrangliste.

I 2007 var Aarhus Universitet nr. 102 på listen, men efter flere års fremgang har universitetet nu konsolideret sig i top-100, som ellers er præget af væsentligt ældre institutioner. Det gennemsnitlige top-100-universitet på årets ARWU-ranking er grundlagt i slutningen af 1700-tallet, og Aarhus Universitet er blandt de fem yngste i det fine selskab.

Toppen af ranglisten er igen i år domineret af amerikanske universiteter, som optager 17 af de første 20 pladser. Kinesiske universiteter gør også fremskridt på listen, og for første gang har Kina flere universiteter end Storbritannien i top-500.

ARWU-ranglisten, der har rod på Shanghais Jiao Tong University, måler på sundhedsvidenskabelig, naturvidenskabelig og samfundsvidenskabelig forskning. I modsætning til andre internationale ranglister anvender ARWU-listen udelukkende objektive parametre såsom antal publikationer, Nobelpriser og artikler i magasiner som Science og Nature. Rankings som f.eks. QS og THE inkluderer også spørgeskemaundersøgelser om universiteternes omdømme.

Læs mere om AU og internationale ranglister

Se ARWU-ranglisten

Nyt fra ledelsen, Forside au.dk lille