AU-forsker topper bestsellerliste

Aarhus Universitetsforlags formidlingsserie "Tænkepauser" har fået en forrygende start. Professor Hans-Jørgen Schanz’ bog om frihed strøg direkte ind på førstepladsen på boghandlernes bestsellerliste og er nu for anden uge i træk bedst sælgende fagbog – selvom den også kan hentes gratis på nettet.

25.09.2012 | Helge Wahlgren Hollesen

Professor Hans-Jørgen Schanz ligger som den første AU-forsker øverst på en bestsellerliste.

I strømmen af mad- og selvhjælpsbøger er 60 siders koncentreret formidling om begrebet frihed gået direkte ind på førstepladsen blandt de mest sælgende fagbøger. Her har den nu befundet sig to uger i træk.

Dermed er det for første gang lykkedes en AU-forsker og Aarhus Universitetsforlag at komme helt til tops i de ugentlige opgørelser over, hvilke fagbøger de danske boghandlere sælger flest af.

Succesen skyldes den første bog i forlagets serie Tænkepauser, hvor professor i idéhistorie Hans-Jørgen Schanz skriver om frihed. Bøgerne sælges for 20 kroner, og den første bog er til salg både i bogladerne og hos Netto.

Læs Formidling – nu også i Netto

 Hvor mange bøger, der glider over kassebåndet i discountkædens 400 butikker, er det ikke muligt at få oplyst, men forlagschef Carsten Fenger-Grøndahl forventer, at salget vil være langt større her end i bogladerne.

Gratis elektroniske udgaver støtter bogsalget

Salgssuccesen for Aarhus Universitetsforlags nye formidlingskoncept er bemærkelsesværdig, da det også er muligt at gå på nettet og gratis hente e- og lydbogsudgaver af Frihed og de kommende bøger i serien.

I forlagsbranchen er det nemlig en udbredt holdning, at gratis elektroniske udgaver af en bog undergraver salget af den, fordi der kun er et bestemt antal købere til en given bog. Men den holdning deler Aarhus Universitetsforlag ikke.

 – Vi mener, at de gratis versioner giver ekstra markedsføring og opmærksomhed. Den profiterer de trykte bøger også af uanset prisen, ligesom bogklubudgaver af en bog støtter normalsalget, siger Carsten Fenger-Grøndahl.

Læs Fint at formidle til discountpriser

Hans-Jørgen Schanz om frihed

Fakta

Bestsellerlisten er opgjort på baggrund af salget i Arnold Busck-kæden. Den omfatter 34 boghandlere landet over og anses for repræsentativ for danskernes aktuelle bogpræferencer.

Tænkepauser kan downloades som e-bog og lydbog

Læs mere om Tænkepauser her

Udgivelse, Videnudveksling, Forside au.dk