AU-studerende har flest gode ideer

De studerende ved Aarhus Universitet er ihærdige og idérige iværksættere. Det må være den foreløbige konklusion på Venture Cups idékonkurrence, hvor AU-studerende stod for en fjerdedel af alle de indleverede forslag.

08.12.2010 | AU Kommunikation

Studerende fra Aarhus Universitet stod bag hele 74 af de i alt 300 idéer til nye produkter og services, der blev indleveret til dette års Venture Cup idékonkurrence. Det er en stigning på mere end 63 procent i forhold til sidste år, og AU står således i år for det største antal ideer indleveret fra ét universitet.

Med dette imponerende resultat er de århusianske studerende godt positioneret til at stille sig på præmieskamlen, når finalisterne i de fem kategorier (Services, Software, Cleantech, Applied Technology og Life Science & Medtech) skal dyste om 25.000 kr. ved finalerne i januar.

AU er Det Entreprenørielle Universitet

”Det er utrolig positivt, at de studerende viser så stor interesse for at føre deres forretningsidéer ud i livet. Aarhus Universitet er netop blevet udnævnt til Danmarks Entreprenørielle Universitet, og sammen med tallene fra Venture Cup bekræfter det mig i, at vi er på rette spor, når det kommer til at inspirere til iværksætteri”, fortæller prorektor ved Aarhus Universitet, Søren E. Frandsen.

Bidragene fra AU-studerende er særligt fremtrædende i ”Services”-kategorien, hvor 57 procent af de indleverede idéer stammer fra Århus. Derfor afholdes finalen i ”Services”-kategorien også i Incuba Science Park i Århus den 20. januar 2011. Ved sidste års konkurrence løb studerende fra Aarhus Universitet med sejren i kategorierne Software og Life Science & Medtech.

For yderligere information og kommentarer:

• Prorektor Søren E. Frandsen – tlf: 2925 8690
  • Centerdirektør Flemming K. Fink – tlf: 5149 1009

Om Venture Cup

• Venture Cup afholder finaler i alle fem kategorier i løbet af januar og februar
  • Finalisterne dyster om hovedpræmien på 25.000 kr. i hver kategori
  • Venture Cup organiseres af syv danske universiteter
  • Mere end 100 virksomheder er udsprunget af Venture Cup-konkurrencen
  • Der uddeles præmier for over en halv million kr.
  • Deltagerne får coaching og feedback af en professionel jury

Se mere på www.venturecup.dk