Forskning skal skabe gennemgribende digitalisering af samfundet

Aarhus Universitet lancerer i dag forskningsinitiativet AU Energy / Smart Cities. Initiativet samler forskere på tværs af fagmiljøer for at skabe et forum, hvor de kan tænke i helt nye baner for digitalisering af byer, som i sidste ende skal gøre hverdagen og livet smartere for borgerne.

24.01.2012 | Sys Christina Vestergaard

Startskuddet for AU Energy / Smart Cities sker samme dag som lanceringen af Smart Aarhus, som er en koncentreret, kreativ proces frem mod en vision for den digitale udvikling af Aarhus i de næste årtier.

Aarhus har store ambitioner om at blive en "smart by", hvor man indtænker den nyeste teknologi i beslutningstagning, byplanlægning og strategier.

En smart by er et samarbejde mellem byens interessenter – kommunen, regionen, vidensinstitutioner og virksomheder. Målet er at høste fordelene ved informations- og kommunikationsteknologier, samtidig med at man tager fat på de udfordringer, der kommer, når vores samfund bliver mere og mere digitaliseret.

Aarhus vil også være et innovationsrum for Europa og resten af verden, hvor fremtidens løsninger til smart cities skabes og bliver en del af hverdagen.

Aarhus Universitet har sammen med Alexandra Instituttet, Aarhus Kommune og Region Midtjylland taget initiativ til Smart Aarhus.

På et seminar den 24.-25. januar mødes forskere fra Aarhus Universitet for at ideudvikle og sætte ord på innovative og relevante samarbejdsspor inden for det nye tiltag AU Energy / Smart Cities.

Nyt fra ledelsen, Forside au.dk