Kunsthistoriker organiserer flash mob

Folk på humaniora skal stifte bekendtskab med virkeligheden. Den sang kan kunsthistoriestuderende Freja Blidegaard synge med på. Under festugen arrangerede hun egenhændigt en flash mob i Bruuns Galleri.

13.09.2011 | Peter Nicolaisen

Fredag d. 2. september stimlede en gruppe elever fra Søndervangsskolen sammen i centrum af Bruuns Galleri og brød ud i en rap foran et forundret publikum. Det uventede indslag var en såkaldt flash mob, en spontant udført handling af en gruppe i det offentlige rum. Bag eventen stod Freja Blidegaard, BA i kunsthistorie fra Aarhus Universitet. Som udgangspunkt var flash mobben et undervisningsprojekt, der ikke skulle have været realiseret, men Freja Blidegaard fik lyst til at tage skridtet fra tegnebræt til storcenter.

– Jeg fik rigtig god respons på idéen fra mine undervisere og de andre på holdet. Herefter øjnede jeg muligheden for at skille mig ud ved at lave noget ud over det forventelige. Projektet har været en vildt nyttig erfaring at få. Jeg er rigtig glad for, at jeg har prøvet at holde mig selv og andre oppe på at få gennemført et projekt.

Se video af Flash mobben

Flash mob skal lette vejen til job

Det er en kendt sag, at det for mange humaniorastuderende kan være svært at få arbejde. Anken mod humanisterne er ofte, at deres viden ikke kan bruges til noget i praksis. Freja Blidegaard håber, at hun med flash mob-initiativet har overbevist fremtidige arbejdsgivere om det modsatte og dermed gjort sine chancer for at få job større.

– Jeg tror, at man som studerende kan vinde rigtig meget ved at gøre sig nogle praktiske erfaringer. Selvfølgelig er det også vigtigt at få gode karakterer, men jeg mener, at det er vigtigt også at have lavet noget praktisk. En arbejdsgiver vil jo gerne have en, der både kan planlægge og gennemføre et projekt.

Arrangement har været en god oplevelse

Det har krævet hårdt arbejde at arrangere flash mobben. I forløbet har Freja Blidegaard haft mange liner i vandet, idet hun både har skullet koordinere med Søndervagsskolen, Rapakademiet, festugekomiteen, Bruuns Galleri samt lydteknikere. Til trods for de mange organisatoriske forhindringer har projektet været en rigtig god oplevelse for kunsthistorikeren.

– Det har været rigtig sjovt at snakke med en masse mennesker, og folk har været rigtig positive og med på idéen fra start. Det er også rigtig fedt at se, hvor meget eleverne har glædet sig til det. De synes, at det er helt vildt sjovt, at de måske kommer i avisen eller i fjernsynet. Eleverne var rigtig gode og modige under flash mobben, så det har alt i alt været en succes, siger kvinden bag projektet.

?

Studerende, Arts, Arrangement, Kommende studerende