Lauritz B. Holm-Nielsen genvalgt til bestyrelsen for EUA

Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen er netop blevet genvalgt til bestyrelsen for European University Association (EUA). Lauritz B. Holm-Nielsen blev valgt i forbindelse med EUA's 10-års jubilæumskonference, som lige nu afholdes på Aarhus Universitet.

14.04.2011 | AU Kommunikation

Lauritz B. Holm-Nielsen har været medlem af EUA's bestyrelse siden 2008, hvor han har arbejdet for at styrke og udvikle Europa som en samlet vidensregion i en skærpet global konkurrence.

- Europa står over for en meget stor udfordring, hvis vi skal bevare vores status som vidensregion og velfærdsområde. Nye store vidennationer som Kina, Indien og Brasilien vokser eksplosivt i øjeblikket og har på flere områder et uddannelses- og forskningssystem, der langt hen ad vejen matcher de europæiske universiteter.

Temaet for den store EUA-konference med over 500 deltagere i Aarhus var netop ”talentudvikling” og EUA har i den forbindelse udarbejdet visionspapiret ”Smart People for Smart Growth”.

- Vi har diskuteret, hvordan vi fremadrettet kan blive bedre til at udvikle vores unge forskningstalenter og gøre europæisk forskning og videnoverførsel attraktiv i en global kontekst. Et af de vigtigste europæiske styrkeområder er vores evne til at samarbejde på tværs af de etablerede forskningsområder og udvikle de forskningsfelter, som ligger i dette grænseområde – også kaldet den interdisciplinære forskning. Den store reform, vi gennemfører på Aarhus Universitet, sigter netop på at styrke den interdisciplinære forskning og uddannelse – så vi står godt rustet til fremtiden, siger Lauritz B. Holm-Nielsen.

Ny formand

Ny formand for EUA bliver portugisiske Maria Helena Nazaré, der efter et tæt opløb slog Lauritz B. Holm–Nielsen med stemmerne 160 mod 149.

”Maria Helena Nazaré har i sit arbejde som næstformand for EUA’s bestyrelse vist sig både kvalificeret og dedikeret, og jeg er ikke i tvivl om, at hun også som formand vil være et aktiv for de europæiske universiteter fremover”, udtaler rektor for Aarhus Universitet, Lauritz B. Holm-Nielsen.

Maria Helena Nazaré er tidligere rektor for universitetet i portugisiske Aveiro. Hun overtager formandsposten efter schweiziske Jean-Marc Rapp.

Nyt fra ledelsen, Nyheder, Administrative forhold, Forside au.dk