MatchPoints skudt i gang med akademisk verdensstjerne.

Årets seminar blev indledt med tiltrædelsesforelæsning af Harvard-professor Robert D. Putnam, ny Distinguished Visiting Professor på AU.

23.05.2013 | Sys Christina Vestergaard

Foto: Lars Kruse, AU Kommunikation

I år kan MatchPoints-deltagerne opleve en "akademisk verdensstjerne", som leder af MatchPoints Michael Böss kaldte ham i sin præsentation:

Harvard-professor Robert D. Putnam. Putnam står bag banebrydende forskning i social kapital, regeringsledere og præsidenter bruger ham som rådgiver, og i den akademiske sfære er han blandt de absolut mest citerede forskere verden over. Robert D. Putnam er meget interesseret i Danmark, som er kendt for en høj social kapital. Han ser frem til samarbejdet med Aarhus Universitet og dets forskere og studerende i de to år, han nu vil være tilknyttet som Distinguished Visiting Professor. Robert D. Putnam holdt sin tiltrædelsesforelæsning ved åbningen af MatchPoints.

MatchPoints Seminaret er Aarhus Universitets bud på et videntungt og dialogskabende møde mellem offentligheden, samfundsdebattører, politikere, NGO'er og nogle af verdens førende akademikere.

Derudover er MatchPoints et forum, som bringer akademikere fra en bred vifte af discipliner sammen, og det skaber dermed grobund for nye relationer og samarbejder. På den måde bidrager Aarhus Universitet til at skabe et afsæt for netop den interdisciplinaritet, universitetet ser som nødvendig for at finde løsninger på de komplekse globale udfordringer. Her er det for eksempel helt aktuelt at tale om udvikling og vedligeholdelse af det moderne demokrati, udfordringer ved global mobilitet og migration mv.

Ud over oplæg og workshops vil der være paneldebatter under MatchPoints. Blandt andet torsdag aften specifikt for offentligheden. Aftenens tema er "den nye værdidebat". Værdipolitik er afgørende for, hvem der sidder som statsminister i dag, hvor der ikke er afgørende forskelle på den førte politik. Derfor er det mere interessant end nogensinde at diskutere, hvilke værdier der samler et folk. Hvis vi ikke har fælles værdier, risikerer vi fald i social tillid og samlingskraft. Hvor står vi, og hvor er vi på vej hen ...

Der er udsolgt til seminaret og ligeledes til værdidebatten torsdag aften, der - helt som ønsket - har tiltrukket en god blanding af studerende, borgere, akademikere og politikere. Det er imidlertid muligt at følge debatten "live" torsdag aften på Aarhus Universitets hjemmeside.

Matchpoints 2013