Nye medlemmer i Aarhus Universitets bestyrelse

Steen Riisgaard, adm. direktør i Novozymes, og studerende Heidi Klokker Andersen indtræder den 1. februar 2013 i Aarhus Universitets bestyrelse. De afløser direktør Lars Rohde og studerende Karen Marie Kjeldsen.

19.12.2012

Steen Riisgaard, direktør for Novozymes og nyt medlem af Aarhus Universitets bestyrelse.

Heidi Klokker Andersen, statskundskabsstuderende på Aarhus Universitet og nyt medlem af Aarhus Universitets bestyrelse.

Den administrerende direktør for Novozymes, Steen Riisgaard, træder ind i bestyrelsen på Aarhus Universitet fra 1. februar 2013.

Steen Riisgaard er cand. scient. fra Københavns Universitet i 1976. Han har en lang karriere i Novo Nordisk, dels som forsker, general manager og som direktør. Steen Riisgaard har siden 2000 været administrerende direktør for Novozymes. Han er desuden næstformand i bestyrelserne for Egmont Fonden, Rockwool International samt bestyrelsesformand for ALK Abello og Verdensnaturfonden Danmark.

- Efter at have arbejdet med forskning og forskningsstrategi i erhvervsmæssig sammenhæng glæder jeg mig meget til at sidde med om bordet i Aarhus Universitets bestyrelse. Det er jo på universiteterne, det hele starter. Det er der, de grundlæggende opdagelser gøres og den nye generation af forskere uddannes, siger Steen Riisgaard.

Steen Riisgaard afløser Lars Rohde, der har valgt at trække sig fra Aarhus Universitets bestyrelse, når han den 1. februar tiltræder som direktør for Danmarks Nationalbank.

- Lars Rohde har været et meget betydningsfuldt bestyrelsesmedlem i den omfattende forandringsproces, som Aarhus Universitet er i gang med. Jeg har stor forståelse for, at han med overgangen til nationalbankdirektør trækker sig fra bestyrelsesarbejdet. Aarhus Universitet har med Steen Riisgaard fundet en erfaren og fremragende afløser. Steen Riisgaard er en engageret samfundsdebattør, og hans store kendskab til forskningsverdenen og erfaring med topledelse vil være et aktiv for universitetet, udtaler bestyrelsesformand Michael Christiansen.

Genvalg og nyvalg blandt de studerende

Statskundskabsstuderende Heidi Klokker Andersen er valgt ind som én af de to studenterrepræsentanter i bestyrelsen. Her erstatter hun økonomistuderende Karen Marie Kjeldsen, mens der var genvalg til historiestuderende Benjamin Bilde Boelsmand, som indtrådte i bestyrelsen i februar 2012. For de studerende er der valg til bestyrelsen en gang årligt.

Heidi Klokker Andersen, der påbegyndte sin kandidatuddannelse tidligere i år, har været aktiv inden for studenterpolitik siden 2009. Hun har blandt andet siddet i uddannelsespolitisk udvalg i Danske Studerendes Fællesråd og er medlem af rådgivningsorganet AU Forum for uddannelse.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med arbejdet i bestyrelsen. Det er vigtigt, at vi som studerende er med i drøftelserne om universitetets fremtid og ses som en uundværlig ressource. Dette bliver især væsentligt i arbejdet frem mod et universitet, hvor uddannelseskvaliteten er i top, og implementeringen af den faglige udviklingsproces ikke længere er en hindring for de studerendes daglige arbejdsgange, udtaler Heidi Klokker Andersen.

- De studerende spiller en vigtig rolle i bestyrelsen, for de er garanter for, at vi hele tiden har studenterperspektivet med i drøftelserne. De lægger en stor indsats i bestyrelsesarbejdet, og jeg ser frem til at samarbejde med både Heidi Klokker Andersen og Benjamin Bilde Boelsmand, siger Michael Christiansen.

Baggrund

Bestyrelsen ved Aarhus Universitet består af seks eksterne medlemmer, tre medarbejderrepræsentanter og to studenterrepræsentanter.

Bestyrelsen er universitetets øverste myndighed. Den varetager universitetets interesser som uddannelses- og forskningsinstitution og fastlægger retningslinjer for dets organisation, langsigtede virksomhed og udvikling.

Nærmere oplysninger

• Bestyrelsesformand Michael Christiansen: 4042 3248