Sommeruniversitet for børn sætter deltagerrekord

Når projektet ”Sommeruniversitet for børn” den 27. juni til 1. juli løber af stablen på Nordisk Institut, Aarhus Universitet bliver det med flere deltagere end nogensinde før.

24.06.2011 | Nordisk Institut

Foto: Jesper Rais, AU Foto

Mere end 60 børn i alderen 9-13 år har således valgt at bruge en uge af deres sommerferie på skolelignende aktiviteter, og otte studenterundervisere står parate med et spændende undervisningsprogram, der kredser om temaet ”fortællinger om os selv”.

I samarbejde med Aarhus Kommune, Sport & Fritid, udbyder Nordisk Institut ferieaktiviteten ”Sommeruniversitet for børn”, der giver folkeskoleelever mulighed for at snuse til, hvad det vil sige at gå på universitetet. Projektet bliver først og fremmest koordineret af et hold studerende fra Nordisk Institut, og således har otte studenterundervisere, under temaet ”fortællinger om os selv”, tilrettelagt en kreativ og lærerig undervisning inden for fagene Litteratur, Sprog, Kultur & medier samt et kreativt fag.

Leg og læring

Henrik Skov Nielsen, som er professor ved Nordisk Institut, er projektleder og initiativtageren bag. Han mener, at initiativet er godt først og fremmest, fordi det kombinerer leg og læring. Henrik Skov Nielsen udtaler:

”Projektet og tilmeldingerne viser, at rigtig mange børn gerne vil bruge en del af sommerferien på at lære noget, de ikke kan lære andre steder. Børnene har aktivt tilvalgt humanistisk undervisning og indsigt i fortællinger, litteratur, sprog mm i skarp konkurrence med hundredvis af tilbud om fx ridning, volleyball, keramikværksted og meget, meget andet. Det synes jeg er ret bemærkelsesværdigt. Det er naturligvis afgørende for os, at de kommer hjem med en både sjov og lærerig oplevelse”.

Med en markant stigning i antallet af deltagere ser det ud til, at børnene er enige i, at læring ikke kun hører skoletiden til, men også kan finde sted i sommerferien.

Fakta:

Projektet kører for sjette år i træk. Det er en gratis aktivitet, der udbydes i et samarbejde mellem Nordisk Institut og Sport & Fritid og lanceres i Ferieavisen, der uddeles til børn og unge i Aarhus Kommune. På facebook.com kan man følge projektet via blandt andet opdateringer og billeder – søg Sommeruniversitet for børn 2011!

Kontakt for yderligere oplysninger:

Projektleder, Henrik Skov Nielsen: Tlf: 89421901

Projektkoordinator, Stine Veng: Tlf: 40913751