Nyhedsarkiv

12.11.2010 | Nyheder

Intern kommunikation i gener forbedrer genekspressionen

Forskere fra Danmarks Grundforskningsfonds ”Centre for mRNP Biogenesis and Metabolism” ved Aarhus Universitet har fundet en mekanisme, hvorigennem start- og slutpunktet af et gen kommunikerer, hvilket fører til en mere effektiv genekspressionsproces. Undersøgelsen øger indsigten i de grundlæggende mekanismer, som driver og styrer genekspressionen…

12.11.2010 | Nyheder

At sætte kroppen i spil

En fortælling om nedbrud, udbrud og gennembrud i udfoldelsen af et ph.d.-projekt om computerspil, hvor synsvinklen måtte vendes i nye retninger.

10.11.2010 | Nyheder

Grundfos Kandidatpris er givet til ASB studerende

Årets "Grundfos Kandidatpris" er tildelt to tidligere studerende fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet. Prisen er givet for de to pigers vellykkede opskrift på, hvordan man indfører Corporate Social Responsibility (CSR).

10.11.2010 | Nyheder

Grøn pc-løsning på Handelshøjskolen

Det er slut med pc’er, der sluger strøm uden at være i brug på Handelshøjskolen ved Aarhus Universitet. Som den første enhed på universitetet har skolen implementeret en intelligent strømspareløsning, som automatisk slukker pc’erne, når de ikke er i brug.

09.11.2010 | Nyheder

Udlændinge med ny viden overvinder fordomme

Internationale ansatte, der kommer med ny viden i kufferten overvinder kollegers fordomme og bliver hurtigere lukket ind i varmen, viser forskning fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet.

08.11.2010 | Nyheder

Fund af kviksølvets "missing link" i Arktis?

Man ved at kviksølv spredes via luften til Arktis, og at det ophobes i fødekæderne, men man ved ikke ret meget om hvad der egentlig sker med kviksølvet efter, at det er afsat på sne og is. En ny ph.d.-afhandling fra Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) ved Aarhus Universitet har bragt os et vigtigt skridt videre.

05.11.2010 | Nyheder

Forskere vil løse girafmysterium

Hver 6. dansker lider af forhøjet blodtryk, og det øger risikoen for livsfarlige hjerte-kar-sygdomme. Men måske er der svar at hente fra uventet kant. Forskere fra Aarhus Universitet er ved at undersøge, hvordan giraffen kan hjælpe 1 million danskere med for højt blodtryk.

05.11.2010 | Nyheder

Millionbevilling til forskning i økonomiske argumenter

Velux Fonden har bevilliget 4.639.936 kr. til det treårige forskningsprojekt Økonomisk argumentation – økonomiens konflikt med religion og naturvidenskab som videns- og autoritetsinstanser. Lektor Mikkel Thorup fra Institut for Filosofi og Idéhistorie er leder af projektet, der handler om, hvordan økonomien voksede frem og i 1750erne blev en…

Professor Andreas Roepstorff fra Institut for Antropologi, Arkæologi og Lingvistik skal lede projektet Technologies of the Mind

05.11.2010 | Nyheder

Forskning i tankens værktøjer får fem millioner

Professor Andreas Roepstorff fra Institut for Antropologi, Arkæologi og Lingvistik har modtaget 5.000.000 kr. fra Velux Fonden til projektet Technologies of the Mind. Projektet handler om, hvordan menneskers tankevirksomhed udnytter og påvirkes af teknologi og kultur.

05.11.2010 | Nyheder

Sammenhængen mellem reagensglasbefrugtning og spastisk lammelse under opklaring

En ny undersøgelse viser, at årsagen til at reagensglasbørn har en relativt øget risiko for spastisk lammelse, ikke har noget at gøre med, hvor lang tid et par har forsøgt at blive gravide. Måske har det derimod noget at gøre med antallet af befrugtede æg som lægges op.

05.11.2010 | Nyheder

Økonomi-professor vinder Forskerfight

Professor Philipp Schröder vandt torsdag aften d. 4. nov. Folkeuniversitets Forskerfight 2010 med et brag af et oplæg om global handel. Det er første gang en forsker fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet vinder konkurrencen.

05.11.2010 | Studerende

Studerende opdager håb for ulandsbistanden

Den økonomiske forskning har hidtil været enig om, at udviklingsbistand ikke har nogen effekt. Men to studerende fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet har opdaget, at der under helt særlige omstændigheder fremkommer en robust og positiv effekt ved udviklingsbistanden.

05.11.2010 | Nyheder

Forskningsprojekt skal minimere skader når unge fester i byen

Center for Rusmiddelforskning ved Aarhus Universitet har modtaget 1.654.000 kroner fra TrygFonden til projektet "Fest i trygge rammer”

05.11.2010 | Nyheder

Kviksølv i Danmarks vandmiljø

Kviksølv forekommer i så stort omfang i det danske vandmiljø, at det udgør en risiko for dyrelivet i en række søer og kystnære områder. Her overskrider indholdet af kviksølv i både muslinger og fisk EU’s miljøkvalitetskrav. Det viser en undersøgelse udført af Danmarks Miljøundersøgelser (DMU), Aarhus Universitet.

05.11.2010 | Priser

Pionerforskning belønnes

Professor Jan Engberg fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet, modtager d. 4. november Hedorfs Fonds Pris for International Virksomhedskommunikation og Sprog. Prisen gives blandt andet for Jan Engbergs omfattende forskning, der har bidraget til at etablere fagkommunikation som et anerkendt forskningsfelt.

02.11.2010 | Nyheder

Ny dansk undersøgelse om kvinder og mænds parringsstrategier

Ny dansk undersøgelse konkluderer, at det overvejende er mænd, som tager imod et tilbud om sex med en fremmed. Udseende har tilsyneladende en større betydning for kvinder end for mænd, så længe den fremmede sexpartner in spe har et moderat attraktivt udseende. Der er dog forskel på, om man lever som single eller i et fast parforhold – og det…

02.11.2010 | Nyheder

Forskere udpeger fremtidens fire fødevaretrends

På dette års MAPP-konference onsdag den 1. december løfter forskerne sløret for fremtidens fire største fødevaretrends.

01.11.2010 | Studerende

Eftertragtede kandidater dimitterede fra AU-HIH

Fredag den 29. oktober fejrede Aarhus Universitet, Handels- og IngeniørHøjskolen (AU-HIH) det andet kuld dimittender fra institutionens to kandidatuddannelser, og selvom mange nyuddannede rundt omkring i Danmark har svært ved at finde job, er det ikke tilfældet for dimittenderne fra Herning.

01.11.2010 | Videnudveksling

Handelshøjskolen præsenterer stærkt it-samarbejde

Handelshøjskolen har etableret et samarbejde med SAS Institute, der giver de studerende en unik mulighed for at bruge nogle af erhvervslivets fremmeste analyseværktøjer i undervisningen.

01.11.2010 | Nyheder

De bedste hjerner findes på nettet

Landets store virksomheder finder de bedst kvalificerede ansøgere gennem jobannoncer på internettet, viser ny ph.d.-afhandling fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet. Men langtfra alle virksomheder er gearet til den såkaldte e-rekruttering endnu, mener forskeren.

Viser resultater 26 til 45 ud af 45

Forrige 1 2