Nyhedsarkiv

11.10.2010 | Navne

AU-forsker tildelt nobelprisen i økonomi

Mandag blev det afsløret, at professor i økonomi ved Aarhus Universitet, Dale T. Mortensen, modtager Nobelprisen i økonomi sammen med sine to kolleger, Peter Diamond og Christopher Pissarides.

Lars Frølund, AU OutReach
Flemming K. Fink, Centerdirektør

11.10.2010 | Videnudveksling

AU skal løfte midtjysk innovation

Aarhus Universitet skal i de næste tre år stå i spidsen for et stort projekt, der skal skabe øget innovation i midtjyske virksomheder. Region Midtjylland har netop givet 21,8 millioner kr. til projektet, der har et samlet budget på knap 48 millioner kr.

08.10.2010 | Videnudveksling

Verdens førende uddannelsesalliance etablerer sekretariat på DPU, Aarhus Universitet

Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Aarhus Universitet, er blevet udpeget til at være sekretariat for International Alliance of Leading Education Institutes (IALEI). Det blev besluttet, da dekaner fra de ti uddannelsesinstitutioner i IALEI mødtes til årskonference den 5.-7. oktober på National Institute of Education i Singapore.

07.10.2010 | Nyheder

Succesfulde forretningsmodeller kan bremse grøn innovation

Det kan koste dyrt på innovationskontoen, hvis virksomheder ikke fornyer deres mest succesfulde forretningsmodeller, lyder det fra forskere ved Handelshøjskolen, Aarhus Universitet. Problemet er særligt aktuelt, når virksomheder vælger en grøn profil.

07.10.2010 | Nyheder

Administrationsudgifter på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet står helt uforstående over for de tal, som Forskerforum har offentliggjort på nettet den 7. oktober. Med henvisning til professor Rebecca Boden og professor Sue Wright, skriver Forskerforum, at centraladministrationen på Aarhus Universitet er vokset med 261 pct. i perioden 2005-09. Det har dags dato ikke været muligt at få en…

06.10.2010 | Nyheder

Banebrydende herpesforskning fra AU

Tre forskere fra ved Institut for Medicinsk Mikrobiologi og Immunologi, AU har været med til at opdage banebrydende nyt om herpesvirus. Den nye opdagelse åbner op for yderligere forskning på området.

04.10.2010 | Nyheder

Mange servicejobs ender i udlandet

Outsourcing er ikke længere kun aktuelt for stillinger inden for produktion. Op mod 30 procent af danske servicejobs i erhvervslivet og den finansielle sektor kan udføres fra andre lande, viser ny forskning fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet.

04.10.2010 | Nyheder

Lunt eller svalt? Grisen bestemmer!

Forskere ved DJF har i samarbejde med et firma udviklet et gulvelement til grisestalde for at hjælpe grisene med at regulere deres kropstemperatur. En ny rapport beskriver en strategi for styring af fremløbstemperaturen til gulvelementerne.

Viser resultater 26 til 34 ud af 34

Forrige 1 2