Nyhedsarkiv

10.09.2010 | Alumner

Interview med æresalumne 2010: Nils Smedegaard Andersen

Årets æresalumne på Aarhus Universitet og administrerende direktør i A.P. Møller – Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, opfatter en universitetsuddannelse som meget mere end et papir på en bestemt faglighed. Studierne i Århus gav ham kompetencer, som har været med til at gøre ham til den visionære erhvervsmand, han er. Og det er ikke kommet af sig…

10.09.2010 | Priser

Dronning Margrethe den II’s rejselegater til studerende ved Aarhus Universitet

Portræt af ph.d.-studerende Mette Løvschal, modtager af Dronning Margrethe den II’s rejselegat på 25.000 kroner

10.09.2010 | Nyheder

Forbilleder fejret ved Aarhus Universitets årsfest

Aarhus Universitet fejrede sin 82-års fødselsdag i udviklingens tegn. Traditionen tro var årsfesten også en hyldest til nogle af universitetets ekstraordinært dygtige studerende, medarbejdere og tætte, internationale samarbejdspartnere samt udnævnelse af årets æresalumne.

09.09.2010 | Nyheder

Danmarks første professor i tolkning

Helle Vrønning Dam fra Institut for Sprog og Erhvervskommunikation ved Handelshøjskolen, Aarhus Universitet er blevet udnævnt til professor i tolkning og oversættelse. I 1995 indleverede hun den første danske ph.d.-afhandling inden for området.

09.09.2010 | Nyheder

8.236 nye studerende på Aarhus Universitet

Når rektor Lauritz B. Holm-Nielsen i morgen den 10. september holder den årlige festtale på Aarhus Universitet, gør han det med det glade budskab om, at universitetet i år har budt velkommen til 8.236 nye studerende, heraf 6.236 bachelorstuderende, hvilket er ny rekord for universitetet.

08.09.2010 | Uddannelse

Aarhus Universitet nummer 84 på rangliste fra QS

Den nye rangliste fra QS bekræfter Aarhus Universitets placering i top 100 i verden.

07.09.2010 | Uddannelse

Studerende strømmer til AU-HIH

Efter studiestart på Aarhus Universitet, Handels- og IngeniørHøjskolen (AU-HIH) i Herning er der nu et endeligt overblik over antallet af optagne studerende. I forhold til 2009 er der startet 17 % flere fuldtidsstuderende på AU-HIH, som dermed sætter optagsrekord for tredje år i træk.

07.09.2010 | Nyheder

Ti-trins opskrift til bæredygtige virksomheder

En ny ti-trins model, der skal inspirere organisationer og virksomheder til at arbejde med bæredygtighed på strategisk plan er skabt af Handelshøjskolen, Aarhus Universitet. Modellen præsenteres i ny FN-rapport.

06.09.2010 | Nyheder

Forsker: Grøn lov om emballageafgift burde laves om

Lovgivningen omkring emballageafgifter er ifølge ny forskning fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet så uklar udformet, at den burde tages op til revision. Ph.d. Jette Thygesen er den første, som tager denne problematik op inden for erhvervsjuridisk forskning.

02.09.2010 | Nyheder

600.000 kr. til søsalat og algedyrkning

Hvor mange alger bruger din bil på kilometeren? Et forskningsprojekt med deltagelse af bl.a. forskere fra DMU arbejder på at omdanne alger til biobrændsel, og en ny bevilling fra Brødrene Hartmanns Fond sætter yderligere skub i projektet.

01.09.2010 | Nyheder

Hvorfor er der færrest førtidspensionister blandt højtuddannede?

Forskere fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet skal som nogle af de første i verden undersøge, hvorfor der er færrest førtidspensionister blandt højtuddannede. Projektet har fået 1,8 millioner kroner fra Det Frie Forskningsråd. Resultaterne vil kunne kvalificere fremtidige reformer inden for uddannelse og førtidspension.

01.09.2010 | Nyheder

Neurologiske sygdomme skyldes fejl i cellepumpe

Natrium-kaliumpumpen er essentiel for alt dyreliv, og den er målet for nogle af de ældst kendte lægemidler. Men selvom pumpen har været kendt og undersøgt i mere end 50 år, har en gruppe danske forskere netop opdaget nyt om dens helt basale mekanisme.

01.09.2010 | Uddannelse

Stort optag på teologi ved Aarhus Universitet

Når et nyt hold teologistuderende i dag påbegynder semesteret på Aarhus Universitet er det med 68 studerende på plads i auditoriet. Den er en stigning på 25 % i forhold til sidste års optag og det største optag siden 2007.

01.09.2010 | Nyheder

Internationale profiler tilknyttes Det Teologiske Fakultet

Theodor Dieter, Vítor Westhelle og Berhard Lang er navnene på tre internationale forskerprofiler som er blevet udnævnt til adjungerede professorer ved Det Teologiske Fakultet. Med udnævnelsen udbygger fakultetet sit internationale netværk til gavn for undervisning og forskning.

Viser resultater 26 til 39 ud af 39

Forrige 1 2