Nyhedsarkiv

07.04.2011 | Forskning

Blodproptruede patienter behandler sig selv

Patienter, som selv styrer deres blodfortyndende behandling, får bedre behandlingskvalitet end de traditionelle former for behandling viser ny doktorafhandling, som læge Thomas Decker Christensen, Aarhus Universitet, står bag.

07.04.2011 | Arrangement

Nye europæiske universitetsvisioner formes på Aarhus Universitet

Den 13.-15. april samles repræsentanter fra universiteter fra hele Europa på Aarhus Universitet for at udveksle og udvikle ideer til, hvordan man bedst muligt udnytter talentmassen i Europa og tiltrækker de dygtigste unge forskere fra andre verdensdele.

07.04.2011 | Uddannelse

Mellemøsten helt tæt på - studietur fra AU

Fra på søndag og ti dage frem kommer 30 studerende fra Aarhus Universitet til at opleve den moderne mellemøstlige virkelighed på nærmeste hold. De rejser som led i deres studier med deres undervisere til Israel og Palæstina både for at studere historien, men også for gennem besøg i bl.a. en flygtningelejr og en bosættelse, at få en bedre…

06.04.2011 | Uddannelse

Få hjælp til studievalget ved Åbent hus i Emdrup

Lørdag den 9. april er der Åbent hus på Aarhus Universitets Campus Emdrup i København. Her kan unge og deres forældre høre mere om Aarhus Universitets 91 bachelor-uddannelser, før de træffer det vigtige studievalg.

06.04.2011 | Arrangement

Japansk velgørenhedsbar blev en stor succes

Japanske tegn og masser af Origami-fugle prydede konferencelokalerne i Dale T. Mortensen bygningen, da universitetets japanske udvekslingsstuderende og Internationalt Center indbød til velgørenhedsbar fredag d. 1. april.

06.04.2011 | Forskning

Er regnskab fakta eller fiktion?

Regnskabsfolk er under pres fra topledelser, der i stigende grad ønsker fakta til at vurdere fremtidens forretningsmæssige muligheder med i stedet for regnskaber, der skuer bagud. Det er en farlig udvikling, lyder det fra et internationalt forskningsteam.

06.04.2011 | Forskning

Dansk iNANO-center danner skole i Kina

Aarhus Universitets iNANO-center bliver model for en stor kinesisk forskningssatsning i universitetsbyen Harbin. Leder af iNANO-centeret, professor Flemming Besenbacher, blev ved åbningen i Harbin også udnævnt til æresdoktor ved Harbin Institute of Technology.

06.04.2011 | Forskning

Få dråber er nok

Landbruget kan nedsætte forbruget af ukrudtsmiddel med op til 90 procent ved at bruge ny teknologi.

05.04.2011 | Forskningspolitik

Fremtidens afgrøder kommer fra byen

Produktion i lukkede plantefabrikker i bymiljøer er en bæredygtig og effektive metode til at dyrke fødevarer og medicinalplanter til klodens voksende befolkning.

05.04.2011 | Uddannelse

Universitetsuddannelse i Aarhus tiltrækker unge med interesse for heste

En betydelig andel af de studerende på bacheloruddannelsen Jordbrug, fødevarer og miljø fra Aarhus Universitet har hest eller interesse for heste, fortæller de studerende – og interessen for uddannelsen blev senest bekræftet på messen Hest & Rytter.

05.04.2011 | Navne

Flemming Besenbacher kommende formand for Carlsbergfondet

Professor Flemming Besenbacher, centerleder for iNANO, Aarhus Universitet, blev på et møde i Carlsbergfondets direktion den 31. marts 2011 valgt som formand med virkning fra 1. januar 2012.

04.04.2011 | Forskning

Dårligt arbejdsmiljø kan koste virksomhederne dyrt

Ledelsen i private virksomheder kan med fordel forbedre det psykiske og fysiske arbejdsmiljø. Blandt andet fast nattevagt og dårlige chefer er direkte årsag til, at mange privatansatte siger deres arbejde op, og det koster virksomhederne dyrt.

04.04.2011 | AUgustus

Personlig frihed spærrer for kærligheden

AUgustus-tema om KÆRLIGHED: Kærlighed er et af de allervigtigste dannelsesmedier. Det er her, vi overskrider os selv og åbner os for den andens verden. Men netop det er rigtig svært for mange i dag. Ikke mindst de unge.

04.04.2011 | Forskning

Bæredygtighed i børnehøjde

I den kommende tid vil børn og pædagoger i en række børnehaver rundt om i Danmark sætte fokus på bæredygtighed.

01.04.2011 | Forskning

Hver tiende muslimsk barn modtager religiøs fritidsundervisning

For første gang er religiøs fritidsundervisning for børn og unge blandt muslimske grupper i Danmark blevet kortlagt.

Viser resultater 26 til 40 ud af 40

Forrige 1 2