Nyhedsarkiv

11.08.2011 | Forskning

Fra risstrå til biogas med ny billig metode

Asien afbrænder hvert år mange millioner tons risstrå. Et tværfagligt projekt med en Aarhus-forsker i spidsen skal afprøve en simpel og billig metode til at omdanne risstråene til klimavenlig biogas.

10.08.2011 | Uddannelse

Nyt projekt skal give bedre science-undervisning

De næste fire år skal Aarhus Universitet og professionshøjskolen VIA University College samarbejde om et projekt, der ikke blot skal forbedre undervisningen i grundskolens science-fag - men også sikre, at udviklingen ikke går i stå, når projektet er slut.

10.08.2011 | Forskning

Hjernen lader os lide med den grimme ælling

Når vi får en intens oplevelse ud af en fortælling skyldes det de samme hjerneområder, som aktiveres, når en rotte får elektrisk stød, viser ny forskning.

08.08.2011 | Forskning

Millioner af små RNA’er tegner et større billede af menneskers genaktivitet

Forskere har opdaget oprindelsen af en ny gruppe af små RNA’er (sRNA’er), der indeholder genetisk information.

08.08.2011 | Studerende

Nye busruter til Aarhus Universitet

Midttrafik har 8. august lavet busruterne i Aarhus om. Hvis du er i tvivl om, hvilken bus du skal tage til Aarhus Universitet, kan du finde svaret her.

18-årige Annika Borrits havde taget sin mor med til informationsmødet. Foto: Lars Kruse.
Foto: Lars Kruse.
Foto: Lars Kruse.

08.08.2011 | Kommende studerende

Nyt håb til bristede uddannelsesdrømme

5. august fik skuffede unge øje for nye muligheder i vejledningscentret på Aarhus Universitet. Der blev nemlig afholdt informationsmøde, hvor afviste studerende kunne komme for at få informationer om uddannelser på Aarhus Universitet.

08.08.2011 | Nyt fra ledelsen

EU støtter nye uddannelser på Aarhus Universitet

I skarp konkurrence med universiteter fra hele Europa har Aarhus Universitet sikret EU-støtte til to internationale uddannelsesforløb inden for journalistik og bæredygtighed i landbruget.

08.08.2011 | Forskning

Nepals spæde demokrati udfordret af migration

Hvordan skaber man demokrati og medborgerskab i et konflikthærget land, hvor borgerne søger væk i jagten på arbejde? Det skisma har en forskergruppe fra Aarhus Universitet netop fået 10 mio. kroner fra Danida til at undersøge i Nepal.

05.08.2011 | Forskning

Havisen i Arktis har været ustabil i 10.000 år

Nyt forskningsprojekt med deltagelse af forskere fra Geoscience, Aarhus Universitet, har vist at sommer-havisen i Det Arktiske Ocean i de seneste 10.000 år langt fra har været stabil.

04.08.2011 | Forskning

Vi bekymrer os for meget om fremmed arbejdskraft

Ny forskning viser, at den tilstrømning af arbejdskraft, der følger, når landegrænsers bliver nedlagt, eller nye lande optages i fællesskaber som EU, er langt mindre, end man tidligere har forudset.

03.08.2011 | Forskning

Spækhugger-flok set i Vesterhavet ud for Hanstholm

En flok på ti spækhuggere med mindst to kalve og flere unge dyr blev tirsdag den 2. august 2011 observeret af biologer fra Aarhus Universitet.

03.08.2011 | Forskning

Hurtig metode fundet til bestemmelse af metanpotentiale

orskere har fundet en metode, som hurtigt kan bestemme det biokemiske metanpotentiale i græs til brug i biogasanlæg.

01.08.2011 | Forskning

Spar penge og øg udbyttet med smart kørsel i marken

Et nyt beslutningsstøttesystem kan hjælpe landmanden med at optimere sin kørsel i marken. Derved kan landmanden undgå trykskader, spare på pesticider og samtidig øge sit udbytte.

Ole Steen Nielsen. Foto: Søren Braad.

01.08.2011 | Nyt fra ledelsen

Ole Steen Nielsen ny prodekan på Health

Ole Steen Nielsen bliver ny prodekan for forskning på det sundhedsvidenskabelige hovedområde, Health, på Aarhus Universitet.

01.08.2011 | Forskning

Fornem pris for fastholdelse af antibrint

Jeffrey Hangst og Paul Bowe, Institut for Fysik og Astronomi, er blevet tildelt prisen John Dawson Award for Excellence in Plasma Physics Research 2011 af American Physical Society.

Viser resultater 26 til 40 ud af 40

Forrige 1 2