Nyhedsarkiv

13.12.2011 | Forskning

Fremgang på europæisk rankingliste for Business and Social Sciences

Det går den rigtige vej for Aarhus Universitet, Business and Social Sciences, der rykker seks pladser op på Financial Times rankingliste for europæiske business schools. Der er potentiale til en plads i top 20, mener dekan Svend Hylleberg.

09.12.2011 | Forskning

Kæmpestjerners indre roterer hurtigere end overfladen

Astronomer fra Aarhus Universitet har studeret kæmpestjerners indre og kan konstatere, at de opfører sig helt anderledes end Solen.

09.12.2011 | Bevillinger

19 mio. kr. til nye hjertekar-kostråd

Mange danskere dør af en blodprop i hjertet, og kosten er i fokus som en af årsagerne. Men hvordan spiller den ind? Det skal forskere fra Aarhus Universitet nu forsøge at besvare med en bevilling på 19,1 mio. kr. fra Det Strategiske Forskningsråd i ryggen.

08.12.2011 | Forskning

Nyt forskningsprojekt ser på indlæring og frygt hos heste

Forskere fra Aarhus Universitet undersøger, om heste allerede i følperioden kan påvirkes til at være mindre frygtsomme.

08.12.2011 | Priser

Aarhus Universitetshospital er Danmarks bedste hospital

Aarhus fastholder sin førerposition blandt hospitalerne i Danmark.

08.12.2011 | Navne

Ingeniørernes rektor siger farvel efter fusion med AU

Professor mso Ove Poulsen, Aarhus Universitet, takker af som rektor for Ingeniørhøjskolen i Aarhus. Fusionen mellem de to uddannelsessteder er nu en realitet. Ove Poulsen skal fremover bl.a. være direktør for vindenergicentret på Fyn.

En kunstnerisk fortolkning af den nyopdagede planet Kepler-22b, som kredser om en sol-lignende stjerne i en afstand, der betyder, at den kan være beboelig. Foto: NASA/Ames/JPL-Caltech.

05.12.2011 | Forskning

AU-astronomer er med til at finde jordlignende planet

For første gang er det lykkedes med NASA’s Kepler-rumteleskop at finde en planet, hvor temperaturen på overfladen af planeten i princippet tillader liv. Den nyfundne planet ligger 600 lysår fra jorden.

05.12.2011 | Uddannelse

Forsker for en dag fylder 10 år

På sin 10 års fødselsdag havde besøgsordningen Forsker for en dag på AU Foulum rundet 25.000 elever, heraf over 10.000 gymnasieelever.

05.12.2011 | Forskning

Rævebestand på vej op mulig trussel mod ynglefugle i Vejlerne

Efter flere gode sæsoner i starten af det seneste tiår for ynglefuglene i naturreservatet Vejlerne øst for Thisted i Thy synes ynglesuccesen for en række arter at være på retur.

05.12.2011 | Forskning

Spil giver oplevelser i byrummet

Lokationsbaserede spil får spillerne op af sofaen og ud på gaden. Men spiludviklere kan sagtens tænke mere ud af boksen, mener Stine Ejsing-Duun, der er klar til at forsvare sin ph.d.-afhandling om lokationsbaserede spil.

05.12.2011 | Forskning

Guide skal øge chancerne for eksport til Tyskland

Mens alle håber på økonomisk fremgang, bremser danske virksomheders hjemmesider for øget eksport til Tyskland – Danmarks største eksportmarked. Der er både kulturelle, sproglige og tekniske problemer, viser nyt forsknings- og innovationsprojekt. Nu skal en guide hjælpe virksomhederne på rette vej.

02.12.2011 | Nyt fra ledelsen

Dansk forskning står stærkt

Blandt verdens 100 største universiteter er Aarhus Universitet rangeret som nr. 51 på den nye rangliste fra Leiden Universitet.

Forskningsprofessor Jørgen E. Olesen. Medlem af FN’s klimapanel og regeringens klimakommission. Foto: Casper Dalhoff

01.12.2011 | Forskning

Planterester skal gøre landbruget klima-smart

Jordens frugtbarhed skal øges gennem tilførsel af planterester for at gøre landbruget i ulandene klima-smart. Det er budskabet fra professor Jørgen E. Olesen fra Aarhus Universitet og FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation ved klimakonferencen COP17.

01.12.2011 | Forskning

Potentiale for øko-eksport til Kina

Et forskningsprojekt ved Aarhus Universitet har afdækket, at det er de samme grunde og værdier, der motiverer vestlige og kinesiske forbrugere til at vælge økologiske fødevarer. Det gør det kinesiske marked interessant for danske øko-producenter.

01.12.2011 | Navne

AU-rengøringsleder kåret til Årets personaleleder i staten

Rengøringsleder Bente Levisen på Health, Aarhus Universitet, har formået at skabe en arbejdsplads ud over det sædvanlige. Hendes arbejde blev i går hædret med tildelingen af prisen som Årets personaleleder i staten 2011.

Viser resultater 26 til 40 ud af 40

Forrige 1 2