Nyhedsarkiv

10.02.2011 | Forskning

Ren eksport bremser værditilvæksten

Selvom det er blevet lettere at komme ind på markedet i de højtbesungne BRIK-lande, må danske metal- og maskinvirksomheder tænke mere helhedsorienteret og udnytte landenes individuelle styrker for at øge værditilvæksten.

09.02.2011 | Forskning

Nordatlantens puls har påvirket klimaudviklingen siden istiden

Forskere fra Aarhus Universitet har sammen med en forsker fra GEUS påvist, at naturlige svingninger i havtemperaturen i Nordatlanten, som man har registreret gennem de sidste 140 år, har eksisteret siden sidste istid for 11.500 år siden.

08.02.2011 | Forskning

Nyt forskningscenter skal få flere i arbejde

Et nyt forskningscenter har fået 6 millioner af Beskæftigelsesministeriet til at måle effekten af regeringens forskellige aktiveringsaktiviteter. Målet er at optimere processerne omkring lediges vej tilbage på arbejdsmarkedet.

08.02.2011 | Arrangement

Mellemøstens fremtid - paneldebat samt ekspertliste

De voldsomme begivenheder, der i disse dage præger Egypten og det øvrige Mellemøsten, kan tolkes som begyndelsen til omvæltninger i regionen, der i omfang kan sammenlignes med Jerntæppets fald. Hvilke streger der aktuelt bliver tegnet i det nye billede af Mellemøsten, og hvordan det færdige billede vil se ud, bliver diskuteret ved en paneldebat…

08.02.2011 | Forskning

iNANO-forskere har kortlagt strukturen af en central aktør i Parkinsons sygdom

To forskere ved iNANO, inSPIN og Molekylærbiologisk Institut har formået at kortlægge den overordnede struktur af et meget vigtigt proteinkompleks kaldes en oligomer. Denne oligomer menes at være den komponent, der fører til neurodegenerative sygdomme som Parkinsons og Alzheimers.

08.02.2011 | Forskning

Grise på langtur

Er det bedst for grisen at blive læsset af transportvognen eller skal den blive på vognen, indtil den når frem til sin slutdestination? Forskere har ladet grisene svare på spørgsmålet.

07.02.2011 | Forskning

Følg verdens mindst kendte sæl via satellit

Det kommende år kan du via nettet følge fire Ross-sæler, som er den sæl forskerne ved allermindst om, og som kun få har set.

07.02.2011 | Forskning

Mindre fosforgevinst ved randzoner langs vandløb

Randzoner i form af udyrkede bræmmer langs vandløbene vil tilbageholde væsentligt mindre mængder af næringsstoffet fosfor end Danmarks Miljøundersøgelser (DMU), Aarhus Universitet, skønnede i 2008.

07.02.2011 | Forskning

1,7 millioner til Dansk Center for Herregårdsforskning

Dansk Center for Herregårdsforskning har modtaget 1,7 mio. kr. af Realdania til at sætte de danske herregårde på det digitale landkort.

04.02.2011 | Forskning

Ansatte skal trænes i mangfoldighed

Forskere fra Aarhus School of Business and Social Sciences, Aarhus Universitet har fundet frem til, hvornår kulturelt mangfoldige teams er mest kreative og produktive. Konklusionen er blandt andet, at ansatte kan trænes i at være åbne over for de rigtige faktorer.

04.02.2011 | Uddannelse

Folkeskolerne får magasin om nanoteknologi

Alle landets folke- og privatskoler har netop fået tilsendt undervisningsmagasinet Nano – hvad er det?. Bag materialet står iNANO på Aarhus Universitet, TURBINE Forlaget og Det Strategiske Forskningsråd.

03.02.2011 | Forskning

Nyt europæisk center om klimatilpasning åbnet

Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) ved Aarhus Universitet er én af hovedkræfterne bag et nyt europæisk center der skal rådgive EU om klimatilpasning i Europa. Det skal blandt andet ske på baggrund af erfaringerne med den danske klimatilpasningsportal.

03.02.2011 | Navne

Religionsvidenskab forstærker sin internationale profil

Med udnævnelsen af Pascal Boyer, Jörg Rüpke og Kocku von Stuckrad til adjungerede professorer er tre internationale forskerprofiler blevet tilknyttet Afdeling for Religionsvidenskab på Aarhus Universitet. Dermed udbygger afdelingen sit internationale netværk til gavn for undervisning og forskning.

02.02.2011 | Nyt fra ledelsen

Rektor nomineret til præsident for European University Association

Rektor for Aarhus Universitet Lauritz B. Holm-Nielsen er på et møde den 28. januar 2011 i Bruxelles blevet nomineret som en af to kandidater til posten som præsident for European University Association (EUA).

02.02.2011 | Arrangement

Folkeuniversitetet godt fra start

Startskuddet for Folkeuniversitetets vinter- og forårsprogram blev et brag af en forelæsning om nydelse og hjerner.

02.02.2011 | Arrangement

Drik kaffe med nobelprisvinder og hyg dig i Dale’s Café

Foran bl.a. to nobelprismodtagere indviede Kronprins Frederik Aarhus Universitets nye samlingspunkt for internationalisering og talentudvikling, the Dale T. Mortensen Building.

02.02.2011 | Nyt fra ledelsen

Jens Bigum: Fusionen af mælk, øl og videnskab

Giv Jens Bigum en virksomhed, og han transformerer, forvandler og fusionerer den, som var den en klump ler. Forandringer har aldrig fået den 72-årige afgåede bestyrelsesformand for Aarhus Universitet til at ryste – på nær udsigten til pension.

02.02.2011 | Nyheder

Folkeuniversitetet godt fra start

Startskuddet for Folkeuniversitetets vinter- og forårsprogram blev et brag af en forelæsning om nydelse og hjerner.

02.02.2011 | Navne

Europæisk hæder bringer danske forskere i eksklusivt selskab

To professorer fra Aarhus Universitet er til sammen blevet tildelt ca. 35 mio. kr. i den eftertragtede støtte fra Det Europæiske Forskningsråd, ERC.

02.02.2011 | Navne

Videnskabsministeriet belønner eliteforskere

To forskere fra Aarhus Universitet er blandt årets fem vindere af videnskabsministerens EliteForsk-priser.

Jens Bigum takker af som formand for Aarhus Universitets bestyrelse.
Michael Christiansen er ny bestyrelsesformand

01.02.2011 | Nyheder

Jens Bigum takker af – Michael Christiansen ny bestyrelsesformand

Aarhus Universitet siger i dag farvel til en frontfigur, der har haft en meget afgørende indflydelse på universitetets udvikling siden 2004. Efter de to valgperioder, som loven giver mulighed for, takker Jens Bigum af som formand for Aarhus Universitets bestyrelse. Michael Christiansen bliver ny formand.

Viser resultater 26 til 46 ud af 46

Forrige 1 2