Nyhedsarkiv

16.06.2011 | Nyt fra ledelsen

Aarhus Universitet investerer millioner i gode idéer

Et nyt initiativ på Aarhus Universitet skal være med til at forvandle forskernes gode idéer til kraftfulde forskningscentre. Universitetet investerer cirka 230 mio. kr. i centrene, som skal samle forskere fra flere forskellige fagområder.

16.06.2011 | Forskning

Virksomheder skal snylte på andres fortællinger om dem

Virksomheder skal lytte mere til forbrugere og interessenter, når de arbejder med at skabe deres identitet. Det vil give et mere nuanceret og troværdigt billede af virksomheden.

15.06.2011 | Forskning

Tema i magasinet Asterisk: Kan dumhed gøre os klogere?

Læs artikler som ”Dumheder er dejlige at dele - men tænk dig om alene”, ”Dumt at tabe de unge”, ”Homo stupide” og ”Dumhedens kvaliteter”.

14.06.2011 | Forskning

Individuel behandling mod barnløshed øger chancen for graviditet

Overlæge Peter Humaidan konkluderer i sin doktorafhandling, at ufrivillig barnløse kvinders chancer for at blive gravide øges, hvis behandlingen i højere grad tilpasses den enkelte patient.

14.06.2011 | Forskning

Usandsynligt med smitte fra danske agurker

Der er ingen grund til at tro, at kilden til smitte med VTEC-bakterien skulle stamme fra dyrkning af agurker eller tomater – og især ikke danske produkter.

14.06.2011 | Videnudveksling

Tidsskriftet SFINX om Gardasøen og Verona

Et af danskernes foretrukne feriesteder gennem tre generationer får nu sin kulturhistorie fortalt i 14 interessante og lettilgængelige artikler.

10.06.2011 | Nyt fra ledelsen

Stor opbakning blandt medarbejderne til ingeniørfusion

Der var stor opbakning til den kommende fusion mellem Ingeniørhøjskolen i Aarhus (IHA) og Aarhus Universitet, da der onsdag var informationsmøde for medarbejderne på IHA.

10.06.2011 | Forskning

Millioner til forskning i nutidens og fremtidens humaniora

Velux Fonden har bevilliget 5.765.000 kr. til forskningsprojektet ’Humanomics. Mapping the Humanities’, der har professor i semiotik Frederik Stjernfelt i spidsen.

10.06.2011 | Administrative forhold

Stor nordisk forskningssatsning placeres på AU Herning

Den 9. juni underskrev dekan Svend Hylleberg og centerleder Michael Evan Goodsite – begge fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences – en kontrakt, der placerer en ny, stor nordisk forskningssatsning på klimaområdet i Herning.

09.06.2011 | Forskning

Bogen "Kend din kropspolitik" skal få de unge til at reflektere

Det kan være svært som ung at tolke de utallige signaler om krop og sundhed, som det omgivende samfund udsender. Med bogen "Kend din kropspolitik" vil Steno Museet hjælpe teenagere til at manøvrere i denne virkelighed.

09.06.2011 | Priser

Hans Brix udnævnt til æresprofessor i Kina

Professor Hans Brix, Biologi, Aarhus Universitet, er blevet udnævnt til æresprofessor ved Qingdao Institute of Marine Geology, Kina.

11.000 studerende har deltaget i studiemiljøundersøgelse, og den viser, at de studerende generelt trives godt: 86 procent føler sig godt tilpas, og 85 procent er tilfredse med deres studie.

08.06.2011 | Uddannelse

Faglighed er vigtigere end fester

Ny studiemiljøundersøgelse på Aarhus Universitet viser, at det i højere grad er faget og det faglige fællesskab end festerne, der skaber trivsel hos de studerende.

08.06.2011 | UNIvers

Forskere sætter sjældent en dagsorden

Danske forskere er ivrige debattører, men det er politikerne, der sætter dagsordenen for mediedebatten om forskning.

08.06.2011 | Forskning

Galathea-data afslører Nordatlanten som kviksølvkilde

Nordatlanten rummer en historisk arv af kviksølv fra menneskelige aktiviteter. Dette kviksølv frigøres til atmosfæren, når stærke vestenvinde forårsager opblanding af vandmasserne i vinterhalvåret.

06.06.2011 | Forskning

Mere bæredygtigt energi fra landbruget er muligt

Med forbedret teknik kan biomasse fra landbruget bidrage yderligere til en bæredygtig energiproduktion gennem mere effektiv produktion af biogas.

06.06.2011 | Forskning

Studerende hjælper forsikringsbranchen med at bekæmpe svindel

Forsikringssvindel er et udbredt problem, men præcist hvor udbredt det er, ved man kun lidt om. Studerende vil nu hjælpe forsikringsbranchen med at pege på problemets omfang og dæmme op for det.

06.06.2011 | Forskning

Dansk-ledet forskergruppe slår rekord i at holde antistof fanget

Det er lykkedes en international forskergruppe på CERN, med fysiker Jeffrey Hangst fra Aarhus Universitet i spidsen, at fastholde antibrintatomer i mere end 15 minutter – det længste tidsrum nogensinde.

Foto: Bo Tornvig

01.06.2011 | Arrangement

Følg raketopsendelse på Steno Museet i Aarhus

I løbet af de næste 5 dage gør raketgruppen Copenhagen Suborbitals sit andet forsøg på at opsende deres raket på Bornholm. Følg begivenheden live via storskærm på Steno Museet.

01.06.2011 | Nyt fra ledelsen

Grønt lys til en fusion med Ingeniørhøjskolen

Ingeniørhøjskolen i Aarhus og Aarhus Universitet kan efter den netop indgåede aftale om professionshøjskolerne på Christiansborg gå i gang med realitetsforhandlinger om den længe ønskede fusion.

01.06.2011 | Uddannelsespolitik

Tidens vigtigste valg - hvordan skaber vi en mere rummerlig folkeskole?

I disse uger bringer DPU, Aarhus Universitet, web-tv om 'Tidens vigtigste valg'. Dagens udsendelse handler om specialundervisning.

01.06.2011 | Forskning

Fire forskere fra AU i nyt Vidensråd for Forebyggelse

Fire forskere fra Aarhus Universitet er udpeget som medlemmer af et nyt Vidensråd for Forebyggelse.

Viser resultater 26 til 46 ud af 46

Forrige 1 2