Nyhedsarkiv

10.05.2011 | Priser

Hædersgave til forskere inden for partikelterapi

Niels Bassler, seniorforsker ved Institut for Fysik og Astronomi, har sammen med afdelingsfysiker Jørgen Petersen, Afdeling for Medicinsk Fysik, Aarhus Universitetshospital, modtaget Professor Carl Krebs's fødselsdagslegat 2011.

09.05.2011 | Forskning

Øget pressefrihed giver flere journalistdrab

Forholdet mellem korruption og pressefrihed i et land er altafgørende for, hvor mange journalister der bliver dræbt som følge af deres arbejde, viser ny forskning.

09.05.2011 | Nyt fra ledelsen

Tre nye prodekaner ansat på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har nu ansat yderligere tre af de 14 prodekaner, som skal være med til at udvikle universitetets faglige profil i de kommende år. De tre nye prodekaner er ansat på de to hovedområder Arts og Health.

05.05.2011 | Videnudveksling

Biologer og dataloger diskuterer data

Forskere ved Datalogisk og Biologisk Institut på Aarhus Universitet taget initiativ til en konference om, hvordan man i fællesskab anvender og håndterer data i fremtiden.

04.05.2011 | Forskning

Slagtekalve trives godt på kolbemajsensilage

Slagtekalve fodret med kolbemajsensilage klarer sig fint både med hensyn til tilvækst og sundhed. Det viser resultater fra fodringsforsøg gennemført på Kvægbrugets Forsøgscenter.

04.05.2011 | Nyheder

Mange DMU-bidrag til konference om Arktis

Klimaændringerne i Arktis og deres påvirkning af forurening, natur og miljø i det arktiske område er omdrejningspunkt for den videnskabelige konference “The Arctic as a Messenger for Global Processes – Climate Change and Pollution” i København.

03.05.2011 | Arrangement

Nyt grundforskningscenter på Datalogisk Institut

13. maj indvies det nye grundforskningscenter Center for the Theory of Interactive Computation (CTIC). Centeret kommer til at ligge i henholdsvis Beijing og Aarhus.

03.05.2011 | Forskning

Nye virksomheder skaber flest jobs

Ny forskning viser, at de yngste virksomheder er de bedste til at skabe nye danske jobs. Resultatet stiller spørgsmålstegn ved regeringens erhvervspolitik, der i er målrettet store og eksporterende virksomheder.

03.05.2011 | Forskning

Afgifter hæmmer de effektive virksomheder

Forskere fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences har som de første i verden vist, at afgifter og skatter kan have direkte indflydelse på udviklingen i erhvervslivet.

02.05.2011 | Talentudvikling

Succesfuld rekruttering af udenlandske ph.d.-studerende

Ved de molekylære biovidenskaber på Aarhus Universitet har man stor succes med at rekruttere talentfulde, udenlandske ph.d.-studerende. Disse bidrager med stor viden, nye ideer og metoder, spændende fremmedartet kultur og frem for alt en smittende motivation.

Viser resultater 26 til 35 ud af 35

Forrige 1 2