Nyhedsarkiv

15.11.2011 | Priser

Erhoff Prisen til Allan Flyvbjerg

Allan Flyvbjerg, dekan ved Health, Aarhus Universitet, modtager 17. november Erhoff Prisen 2011 ved en højtidelighed på Carlsberg Akademi i Valby. Med æren følger en hædersgave på 250.000 kr. Det er første gang prisen gives til Aarhus Universitet.

15.11.2011 | Videnudveksling

Tre videoer om 117 år gamle forsøg med gødning og oldtidskorn

Oldstidskorn og langvarige forsøg med majs er nogle af emnerne i tre korte videoer om Askov Forsøgsstation, der blandt andet rummer et af verdens længstvarende markforsøg.

15.11.2011 | Forskning

Madlavning og zumba øger børns sundhed og trivsel

Forskere fra Aarhus Universitet er med på det sundhedspædagogiske projekt Go-Active, der har som mål at øge sundheden blandt 10-13-årige børn på en række skoler på Vesterbro i København.

14.11.2011 | Forskning

Er EU’s embedsmænd rådgivere eller beslutningstagere?

Forskning fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences, kaster nyt lys over beslutningsprocessen i EU’s Ministerråd.

14.11.2011 | Forskning

iNANO-studerende vinder konkurrence i biodesign på Harvard University

Fem bachelorstuderende fra iNANO, Aarhus Universitet, tog førstepladsen i den internationale konkurrence, BIOMOD, på Harvard University med designet af en ny type nanomedicin.

Lektor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet, Jørgen Dige Pedersen holdt oplæg om BRIK-landene ved temadagen om international politik den 11. november. Brasilien, Rusland, Indien og Kina har til sammen en befolkning på tre milliarder og tegner til at blive fremtidens økonomiske stormagter. Foto: Roar Paaske / AU Kommunikation
Omkring 300 gymnasielever og deres lærere var mødt frem for at lytte til eksperter inden for international politik og ikke mindst diskutere deres budskaber. Foto: Roar Paaske / AU Kommunikation

14.11.2011 | Arrangement

Forskere klædte gymnasieelever på til en ny verdensorden

”BRIK-landene overhaler G6-landenes BNP i 2040.” Lektor Jørgen Dige Pedersen og andre eksperter i statskundskab bragte 300 gymnasieelever up to date om international politik ved en temadag på Aarhus Universitet.

09.11.2011 | Forskning

Forskere gør status på indsats over for socialt udsatte børn i dagtilbud

Anden statusrapport i VIDA-projektet (Vidensbaseret indsats over for udsatte børn i dagtilbud) er nu klar. Rapporten er udarbejdet som del af forskningsserien knyttet til Projektet ’Vidensbaseret indsats over for udsatte børn i dagtilbud – modelprogram’, som er bestilt og finansieret af Ministeriet for Børn og Undervisning og udviklet af forskere…

08.11.2011 | Forskning

Forskere løser økonomisk gåde

To forskere fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences har løst et hovedbrud for den internationale økonomiske forskning. Hvorfor viser nogle målinger, at eksport øger produktiviteten, når andre peger på det modsatte?

08.11.2011 | Bevillinger

Fem millioner dollars til nyt forskningsnetværk

GEAR, "Geometric structures and Representation varieties", er et nyt forskningsnetværk inden for matematisk grundforskning i USA, Canada og Europa, som har Center for Kvantegeometri af Modulirum (QGM), Aarhus Universitet, som knudepunkt for netværkets Nordeuropæiske samarbejde.

08.11.2011 | Forskning

Kræftceller sendt på rumrejse

Aarhus-professor tester lige nu celler fra skjoldbruskkirtelkræft i vægtløshed på kinesisk rumskib.

07.11.2011 | Forskning

Danmark kan hjælpe med at brødføde syv milliarder

Den danske viden, erfaring og effektivitet inden for jordbrugsproduktion er guld værd i en tid, hvor flere og flere mennesker verden over skal brødfødes på en sund og bæredygtig måde.

07.11.2011 | Forskning

Bedre brug af efterafgrøder vil gavne miljøet

Efter- og mellemafgrøder skal være nemmere at håndtere for landmanden og være til endnu større nytte for jorden og miljøet. Det er målene i et nyt forskningsprojekt på Aarhus Universitet.

07.11.2011 | Forskning

PFC-stoffer øger risiko for brystkræft

Et nyt forskningsprojekt med brystkræftramte grønlandske kvinder viser nu for første gang en klar sammenhæng mellem risikoen for brystkræft og de perfluorerede stoffer, der blandt andet findes i regntøj, pizzabakker og bagepapir. Flere stoffer bør forbydes, mener AU-forsker bag undersøgelsen.

03.11.2011 | Nyt fra ledelsen

iNANO får ny ledelse

Den 1. februar 2012 overtager Niels Chr. Nielsen roret på Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO) ved Aarhus Universitet efter professor Flemming Besenbacher, der tiltræder som formand for Carlsbergfondets direktion. Flemming Besenbacher vil netop få dage forinden at have rundet 10 års jubilæum som centerleder.

03.11.2011 | Uddannelse

AU-forskere viser gymnasielever den nye verdensorden

Forskere i International Politik præsenterer 300 gymnasielever for den nyeste viden, når de fredag d. 11/11 inviterer til temadag på Aarhus Universitet. Eleverne lærer om den nye verdensorden og skal i et nyt spil sammen afgøre Mellemøstens fremtid.

03.11.2011 | Forskning

Få hjertebørn får psykiske problemer

De færreste får psykiske problemer som følge af deres hjertesygdom. Det konkluderer forskere fra Aarhus Universitet på baggrund af en undersøgelse af 7000 hjertebørn. Undersøgelsen er den første af sin slags.

03.11.2011 | Forskning

Udviklingen af nye markeder afhænger af ideologi

Ideologien havde stor betydning for de central- og østeuropæiske landes udvikling i transitionen fra kommunismen. Disse erfaringer er vigtige for danske virksomheder, når de i dag bevæger sig ind på markeder i lande med lignende transition.

02.11.2011 | Forskning

Myte at BRIK-landene er sikkerhedspolitiske modspillere

De voksende økonomier i Brasilien, Rusland, Indien og Kina bliver af mange opfattet som sikkerhedspolitiske modspillere til de eksisterende stormagter. Den opfattelse er kun den halve sandhed, mener forsker.

01.11.2011 | Videnudveksling

Dansk professor rådgiver Thailand om økologisk vækst

Det Thailandske Handelsministerium har for nyligt inviteret professor John Thøgersen fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences til landet for at rådgive om, hvordan Thailand styrker deres økologiske produktion og øger deres eksport til Skandinavien.

Viser resultater 26 til 44 ud af 44

Forrige 1 2