Nyhedsarkiv

11.10.2011 | Forskning

Gødning som kommunikationsmiddel

Vævermyrer bruger den liflige lugt af deres egen gødning til at kommunikere med. Myrernes gødning har også en gavnlig effekt på tropisk frugtproduktion. Forskere fra Aarhus Universitet sætter gødningen under lup for bedre at forstå de kemiske og biologiske sammenhænge.

11.10.2011 | Priser

Pionerprofessor modtager prestigefyldt pris

Professor Søren Riis Paludan, Institut for Biomedicin, modtager fredag d. 14. oktober den prestigefyldte norske Anders Jahre-pris for yngre medicinske forskere for sin innovative forskning i kroppens forsvar mod virusinfektioner.

Galakser og galaksehobe i universet. Kilde: ESA
Euclid-satellitten med universet i baggrunden. Kilde: ESA 
Ole Eggers Bjælde, postdoc i astrofysik, Aarhus Universitet
Steen Hannestad, professor i astrofysik, Aarhus Universitet

10.10.2011 | Forskning

Nobelprisen i fysik trækker tråde til Aarhus Universitet

Nobelprisen i fysik blev i år givet for opdagelsen af, at universets udvidelse accelereres. En viden, som astronomer fra Aarhus Universitet er blandt verdens bedste til at fortolke. Senest skal universitetet deltage i et prestigeprojekt, der skal udforske den kryptiske mørke energi, som menes at være skurken bag accelerationen.

Foto: Roar Paaske, AU Kommunikation

10.10.2011 | Studerende

Faglig Dag båret af professionalisme

Arrangørerne af Faglig Dag på Statskundskab havde gjort deres ypperste for at gøre arrangementet professionelt. Det lykkedes - godt hjulpet af rullende kameraer, layoutede indbydelser og velpolerede Audier.

07.10.2011 | Forskning

Ny viden om cellers stressrespons

En forsker ved Aarhus Universitet har sammen med en amerikansk forsker afdækket, hvordan et specifikt netværk af cellens "budbringer-molekyler" hæmmes samtidigt i cellen under cellulært stress.

07.10.2011 | Forskning

Fortidens klimaændringer har sat et solidt aftryk på nutidens natur

Når klimaet skifter mellem varme og kolde perioder, må dyr og planter ofte flytte sig for at overleve. En ny undersøgelse under ledelse af forskere fra Aarhus Universitet har kortlagt, hvor hurtigt arterne har måttet bevæge sig for at følge med de fortidige klimaændringer.

07.10.2011 | Priser

AU-forsker modtager international pris for forskning i biodiversitet

Professor Jens-Christian Svenning ved Aarhus Universitet har fået tildelt Ebbe Nielsen Prisen for sin forskning i hvordan biodiversiteten påvirkes af klimaændringer. Prisen blev overrakt en ceremoni i Argentina.

07.10.2011 | Bevillinger

To nye grundforskningscentre til Aarhus Universitet

Danmarks Grundforskningsfond bevilger to nye Centers of Excellence til Aarhus Universitet. Professor Jørgen Christensen-Dalsgaard får 55 miillioner til Stellar Astrophysics Center og professor Bo Barker Jørgensen får 59 millioner til Center for Geomicrobiology

06.10.2011 | Forside au.dk

Fremgang på Times Higher Education-rangliste

Aarhus Universitet går 42 pladser frem på den nyeste udgave af den såkaldte Times Higher Education World University Rankings.

06.10.2011 | Forskning

Havvindmøller ingen trussel mod marsvin

Bestandene af marsvin påvirkes næppe i større omfang af støjen fra de eksisterende havvindmølleparker. Det viser en computermodel med virtuelle marsvin, som er udarbejdet ved Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet.

Viser resultater 26 til 35 ud af 35

Forrige 1 2