Nyhedsarkiv

12.04.2012 | Priser

Lektor Lis Møller modtager Georg Brandes-Prisen

Lektor ved Litteraturhistorie, Lis Møller, modtager i dag Georg Brandes-Prisen for bogen ”Erindringens Poetik”, der sidste år også blev antaget som doktordisputats på Aarhus Universitet

12.04.2012 | Bevillinger

Prestigefyldt bevilling på 11 mio. kr. til molekylærbiolog

Novo Nordisk Fonden har tildelt det prestigefyldte Hallas-Møller stipendium på 11 mio. kr. til molekylærbiolog Lasse Bohl Jenner fra Aarhus Universitet. Han leder et projekt, der skal belyse, hvordan kontrol og lokalisering af ribosomet udnyttes af organismen til at styre bl.a. opbyggelse af hukommelse, generel celleudvikling og…

12.04.2012 | Forskning

Forsker sætter forhold mellem stat og religion under lup

Flere folketingspartier har lagt op til, at forholdet mellem staten og folkekirken skal revideres. Den diskussion skal et forskningsprojekt på Aarhus Universitet, Business and Social Sciences nu kaste nyt lys over.

11.04.2012 | Arrangement

Teologien får sit eget døgn

Når betonengle fredag den 13. april kl. 19.00 ruller ind i Aarhus Domkirke, er det optakten til 24 timer i teologiens tegn. Aarhus Universitet er medarrangør af Teologiens Døgn, der samtidig markerer 70-års jubilæet for teologi ved Aarhus Universitet.

10.04.2012 | Forskning

Forskere finder hjernens virus-skjold

Forskere fra Aarhus Universitet viser som de første i verden, hvordan kroppen beskytter sig, når et farligt virus forsøger at trænge ind til hjernen. Nøglen er celler, der sætter et protein til at vogte indgangen til de centrale nervebaner.

04.04.2012 | Studerende

Stort fokus på stress hos studerende på AU

I en række medier har man de seneste dage kunne læse om stressproblemer og stressepidemi blandt studerende på universiteterne i Danmark.

Kandidatuddannelsen Neuroscience and neuroimaging er den første af sin art i Danmark. Baggrunden for den er et voksende behov for specialister i billeddannelse af hjernen og nervesystemet både i industrien og i forskningsmiljøerne. Foto: Colourbox

03.04.2012 | Uddannelse

AU uddanner landets første tekniske hjernespecialister

En ny kandidatuddannelse ved Aarhus Universitet skaber koblinger mellem ingeniørvidenskabens og neourologiens verden. De studerende bliver Danmarks første generation af tekniske hjernespecialister og skal være med til at udvikle nye metoder til at se ind i nervesystemet.

Aarhus Universitet er valgt som vært for dette års World Cultural Council Prisceremoni. Det er første gang, prisceremonien afholdes i Danmark. Foto: Roar Lava Paaske/AU Kommunikation

02.04.2012 | Arrangement

International prisceremoni afholdes for første gang i Danmark

Aarhus Universitet valgt som vært for dette års World Cultural Council Prisceremoni.

02.04.2012 | Forskning

AU-Forskere opdager ny metode til at undersøge kroppens cellebindinger

Opdagelsen giver mulighed for på længere sigt at udvikle metoder til at identificere og forhindre de faktorer, der er involveret i dannelse af kræftmetastaser.

Viser resultater 26 til 34 ud af 34

Forrige 1 2