Nyhedsarkiv

13.02.2012 | Forskning

Urter og bær kan konservere kødprodukter på en naturlig måde

Urter og bær i økologiske kødprodukter slår to fluer med ét smæk: kødet konserveres på en naturlig og sund måde, og forbrugerne får tilbudt produkter med spændende ny smag.

13.02.2012 | Talentudvikling

Studerende vinder international nano-pris

Marie Krogsgaard, kandidatstuderende i nanoscience ved Aarhus Universitet, blev den 1. februar tildelt den fornemme internationale pris Institute of Nanotechnology International Student Award 2012. Prisen blev givet for hendes specialeprojekt, som går ud på at udvikle en ny type ”lim” til sår og væv. Limen er inspireret af blåmuslinger.

13.02.2012 | Uddannelse

Aarhus Universitet først med en Master i Financial Management

Aarhus Universitet, Business and Social Sciences udbyder som det første universitet i Danmark en Master i Financial Management fra september. Der er ingen tilsvarende lederuddannelse i Danmark.

Tre ph.d.-studerende fra Aarhus Universitet modtog et EliteForsk-rejsestipendium 2012. Her er det fra venstre Peter Arendorf Bache, videnskabsminister Morten Østergaard og Søren Dinesen Østergaard. Foto: Søren Kjeldgaard.
Peter Arendorf Bache får overrakt sit EliteForsk-rejsestipendium. Foto: Søren Kjeldgaard.
Søren Dinesen Østergaard får overrakt sit EliteForsk-rejsestipendium. Foto: Søren Kjeldgaard.

09.02.2012 | Priser

EliteForsk-stipendium åbner internationale døre for tre ph.d.er fra Aarhus Universitet

Blandt hovedpersonerne på EliteForsk-konferencen den 9. februar var de tre ph.d.-studerende fra Aarhus Universitet; Ian Zerny, Peter Arendorf Bache og Søren Dinesen Østergaard. De står hver især bag et ph.d.-projekt, der rager særligt op i landskabet, og blev derfor kvitteret med et EliteForsk-rejsestipendium på 300.000 kr.

09.02.2012 | Forskning

Færre pattegrise i svineproduktionen dør i fremtiden

Forskningsbaseret viden om genetik fra Aarhus Universitet kan danne basis for velfærdsfremmende avlsmål for dansk svineavl. Allerede nu er pattegrisedødeligheden i avlsbesætningerne reduceret.

09.02.2012 | Forskning

Varmt vand og UV-lys erstatter pesticider i frugtproduktion

Anvendelse af pesticider til behandling af frugt er meget almindelig i frugtproduktion, men en kombination af varmt vand og UV-lys kan være vejen frem til en ikke-kemisk behandlingsform. Metoden kan medvirke til mindre spild og forbedret holdbarhed af frugt uden brug af pesticider.

09.02.2012 | Forskning

Retssikkerheden udfordres af dårlig tolkning

Ny forskning viser, at de fleste danske dommere har oplevet problemer med ukorrekt tolkning i retssager med fremmedsprogede på anklagebænken. Det går ud over den tiltalte, der ikke får en retfærdig rettergang.

07.02.2012 | Ph.d.-studerende

Indvielse af den nye ph.d.-skole på Science and Technology

Sæt et stort kryds i kalenderen fredag d. 10. februar, hvor vi fejrer den nye ph.d.-skole.

En lønmodtagermentalitet har bredt sig blandt præster. Men hvad de fortæller, skal komme fra hjertet, mener Viggo Mortensen. Han efterlyser mere integritet og stolthed i den danske folkekirke. Foto: Daniel Mikkelsen/Moesgaard

07.02.2012 | Navne

Kristendommens budskab er mod tidsånden

Teologiprofessor Viggo Mortensen forlader Aarhus Universitet 50 år efter, han begyndte sine studier samme sted. Han oplever svindende forståelse for kernen i det kristne budskab og efterlyser en ny stolthed i folkekirken.

06.02.2012 | Forskning

Børn og unges selvværd og trivsel skal på skoleskemaet

Lærere og skoleledere skal sætte mental sundhed på skoleskemaet og udvikle skolens rolle i forhold til børn og unges trivsel, mener AU-forsker.

06.02.2012 | Forskning

Risikoen for at få og dø af blodprop halveret

Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at risikoen for at få og dø af blodprop i hjertet er næsten halveret de seneste 25 år. Forebyggelse og behandling er blevet markant bedre, fremhæver professor bag undersøgelsen.

03.02.2012 | Uddannelse

Aarhus Universitet sender forskning og uddannelse ud på hospitalerne

En banebrydende aftale, der sikrer forskning og uddannelse på alle regionshospitaler i Midtjylland, er nu en realitet.

03.02.2012 | Forskning

Ny PISA-rapport viser opbrud i den nordiske rangorden

Ny PISA-rapport sætter fokus på læsning og viser ny rangorden blandt de nordiske lande. Finland og Sverige er gået tilbage fra 2006 til 2009, og det betyder, at Danmark trods sin stagnering nu nærmer sig Sverige.

02.02.2012 | Forskning

Nye ingenører skal skabe fremtidens sundhedssektor

I januar blev det første hold diplomingeniører i sundhedsteknologi udklækket fra Aarhus Universitet. De skal være med til at skabe en teknologibaseret sundhedssektor, og efterspørgslen på deres kompetencer er stor.

02.02.2012 | Forskning

Danmark ligger 7. lavest på EU-landeliste over partikelforurening

Mens OECD i sin økonomiske årsrapport 2012 for Danmark lister København til at være hårdere belastet af partikelforurening end f.eks. Rom og Barcelona, så tegner Det Europæiske Miljøagentur (EEA) i en ny, teknisk rapport et noget andet billede.

02.02.2012 | Forskning

Hvordan kan EU samarbejde med Indien og Kina om nye energiløsninger?

To forskere fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences skal være med til at undersøge, hvordan EU kan samarbejde med konkurrerende vækstlande som Kina og Indien på energiområdet.

02.02.2012 | Navne

Thomas Vosegaard konstitueret direktør for Ingeniørhøjskolen

Thomas Vosegaard er konstitueret direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet pr. 1. februar 2012.

01.02.2012 | Videnudveksling

Kineserne får hjælp til at spejde efter samarbejdspartnere i ”Regionen i Midten”

Aarhus Universitet deltager i MidtNET, som er en indsats under Region Midtjyllands samarbejde med Shanghai. MidtNET fokuserer på 3 forretningsområder: IT, Health/Life Sciences og Energy/Environment.

Viser resultater 26 til 43 ud af 43

Forrige 1 2