Nyhedsarkiv

Ved at samarbejde med Kina kan vi skabe bedre resultater til fordel for patienterne, mener lektor Rikke Nørregaard, der til daglig arbejder på Klinisk fysiologi og nuclearmedicinsk afdeling ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet.

15.06.2012 | Videnudveksling

Samarbejde med Kina fremmer forskningen

Kinesiske forskere har de senere år vist stor interesse for dansk forskning. Et win-win-samarbejde, mener dansk nyreforsker, der netop er kommet hjem fra Kina.

Den nye aftale samler biblioteksmedarbejdernes kræfter og giver dem bedre muligheder for at dele viden på tværs af de faglige miljøer. Det skal være med til at udvikle de vigtige services, som bibliotekerne yder til universitetets forskere og studerende. Foto: Søren Kjeldgaard

13.06.2012 | Videnudveksling

Danmarks nye universitetsbibliotek er født

Aarhus Universitet og Statsbiblioteket lancerer det nye Aarhus University Library, der samler universitetets 22 biblioteker i en ny enhed i et tæt samarbejde med Statsbiblioteket.

13.06.2012 | Forskning

Den nordiske model for livslang læring ruster os til krisen

Aarhus Universitet var for nylig vært for den internationale konference 'Learning Unlimited'. Konferencen bød på oplæg af uddannelsesforskere fra Asien og Europa, der bl.a. diskuterede, hvordan den nordiske model for livslang læring kan være løsningsstrategi for samfund i krisetider.

13.06.2012 | Forskning

Parkommunikation har det svært i spædbørnsfamilier

Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at kurser i parkommunikation for kommende forældre ikke har effekt på trivslen i parforholdet. Når den lille ny er ankommet, er der ikke overskud til at bruge de tillærte redskaber i hverdagen.

12.06.2012 | Priser

AU-forsker i finalen i DRs Væxtfaktor

Ole Green fra Institut for Ingeniørvidenskab er i finalen i DRs Væxtfaktor på baggrund af sensorer, der registrerer fugt og temperaturer i korn, ensilage og frø og derved forhindrer, at fødevareproducenter mister millioner af kroner på grund af forrådnelse.

12.06.2012 | Arrangement

Aarhus Universitet er vært ved kongres om retsmedicin

Retsmedicinere fra hele verden med erfaring i identifikation af katastrofeofre og i opklaring af drab og uventede dødsfald mødes til kongres i Aarhus d. 13.-16. juni.

11.06.2012 | Forskning

Tilskud af kalk og D-vitamin forlænger livet

Ældre der tager et dagligt tilskud af kalk og D-vitamin lever længere. Det er konklusionen på den hidtil største undersøgelse inden for området.

Den danske udviklingsminister Christian Friis Bach gæstede Aarhus Universitet i anledning af SANORD-konferencen. Foto: Anders Trærup/AU Kommunikation
En medarbejder ved et af de tre universiteter fra Zimbabwe, som var repræsenteret ved SANORD-konferencen, udtrykte frustration over de begrænsede midler, han har adgang til i hjemlandet. Mellem linjerne lød der en klar opfordring til den danske udviklingsministeren om at bidrage økonomisk til landets universiteter. Foto: Anders Trærup/AU Kommunikation

08.06.2012 | Konference

Udviklingsstøtte: Vi skal have mod til at prioritere

Der var plads til et par rejseanekdoter og en spontan aftale med et universitet i Zimbabwe, da udviklingsminister Christian Friis Bach gæstede Aarhus Universitet. Som en del af SANORD-konferencen talte han om universiteternes rolle i den danske strategi for udviklingsstøtte.

Studerende fra AU kan nu få en medalje for deres flid. Universitetet har netop offentliggjort emnerne på tre prisopgaver, hvoraf de bedste præmieres med en guldmedalje. Foto: Colourbox

08.06.2012 | Studerende

Emnerne for AU’s prisopgaver for 2013 er offentliggjort

Hvert år udskriver Aarhus Universitet et antal prisopgaver, hvoraf de bedste belønnes med guldmedalje eller opnår bedømmelsen 'accessit'. Nu er emnerne for næste års prisopgaver offentliggjort.

07.06.2012 | Udgivelse

AU-forskere ser ind i fremtiden for globale virksomheder

Forskere fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences har skabt verdens første videnskabelige tidsskrift, der er sat i verden for at løse fremtidens organisatoriske udfordringer for globale virksomheder.

06.06.2012 | Forskning

Nye girafstudier kan hjælpe mennesker med forhøjet blodtryk

Forskere fra Aarhus Universitet har taget et nyt skridt i afdækningen af gåden om giraffens høje blodtryk. Nye forskningsresultater viser, at giraffen bruger stoffet noradrenalin til at regulere blodkarrene. Studierne kan få stor betydning for fremtidig behandling af mennesker.

06.06.2012 | Nyt fra ledelsen

Sundhedsforskning får nye million-rammer på Aarhus Universitet

Et rådgiverteam med Cubo Arkitekter A/S som totalrådgiver har vundet konkurrencen om et 644 mio. kr. stort nybyggeri og renoverings-projekt til den biomedicinske forskning i Universitetsparken i Aarhus.

Forskere og ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet står bag udviklingen af ny hjerteteknologi, der kan forbedre behandlingen af flere hundrede tusinde hjertepatienter årligt. På billedet ses et af de indledende forsøg på grise.

06.06.2012 | Forskning

Danske ingeniører bag banebrydende hjerteteknologi

Forskere og ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet har i fem år arbejdet med at måle belastningen af hjerteringe til behandling af patienter med hjerteklapsygdomme. I dag bliver resultaterne af teknologien anvendt over hele verden af førende kirurger. Det viser tal, som netop er offentliggjort af den amerikanske hjerteforening.

Europaminister Nicolai Wammen besøgte weekendens konference ’The Great Debate: Solutions by Re-thinking’ på Aarhus Universitet og udnævnte blandt andet manglende borgerinvolvering som en reel udfordring i det europæiske lovgivningssystem.

04.06.2012 | Videnudveksling

En lille europæisk revolution på AU

Aarhus Campus var i weekenden omdannet til et entrepreneurielt idéværksted, hvor 420 europæere tog de globale udfordringer i egen hånd. Konferencen var en af de største af sin art, og Europaministeren kaldte konferencen for et vigtigt skridt for Europa.

Aarhus Universitet har søsat fem nye interdisciplinære centre efter en grundig udvælgelses- og reviewproces. De fem nye forskningsgrupper har fået et økonomisk råderum og forskningsfrihed til at søge nye erkendelser ved at koble fagdiscipliner. Aarhus Universitet har allerede gode erfaringer med interdisciplinær forskning i kraft af to meget succesfulde og veletablerede interdisciplinære centre, MINDlab og iNANO. Foto: Lars Kruse/AU Kommunikation

01.06.2012 | Forskning

Fem nye lovende interdisciplinære forskningscentre

Aarhus Universitet har nu søsat fem nye interdisciplinære centre efter en grundig udvælgelses- og reviewproces. De fem nye forskningsgrupper har fået et økonomisk råderum og forskningsfrihed til at søge nye erkendelser ved at koble fagdiscipliner.

01.06.2012 | Forskning

Mindfulness reducerer kræftpatienters angst og depression

Et interdisciplinært forskningsprojekt mellem Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Kræftens Bekæmpelse viser, at mindfulness-baseret psykologisk behandling modvirker angst og depression blandt kræftpatienter.

Viser resultater 26 til 41 ud af 41

Forrige 1 2