Nyhedsarkiv

05.11.2012 | Forskning

Forskere finder vigtig immun-vej

Opdagelse fra Aarhus Universitet kortlægger en vigtig vej i immunsystemets første geled. På sigt kan opdagelsen bl.a. have betydning for behandlingen af blodprop- og kræftpatienter.

05.11.2012 | Uddannelse

AU udsteder første fællesgrad med internationalt anerkendt universitet

Den første fælles kandidatgrad er netop underskrevet på Aarhus Universitet af dekan Mette Thunø og overrakt ved en særlig ceremoni på University of Amsterdam.

02.11.2012 | Forskning

Mænds biceps påvirker deres politiske holdninger

Fysisk stærke mænd hævder i højere grad deres økonomiske egeninteresse end fysisk svagere mænd, når det kommer til omfordeling. Det viser nyt omfattende studie fra Aarhus Universitet, School og Business and Social Sciences.

Arkivfoto: Lise Balsby/AU Kommunikation

01.11.2012 | Uddannelse

Høj social mobilitet hos AU-studerende

Langt hovedparten af de studerende på Aarhus Universitet kommer fra hjem, hvor forældrene ikke har en længere videregående uddannelse, og 74 % af de studerende forventes at få en højere uddannelse end deres forældre. Den sociale mobilitet er med andre ord høj for nye studerende på Aarhus Universitet.

01.11.2012 | Forskning

Planter genkender sygdomsfremkaldende og nyttige mikroorganismer

Forskere fra Aarhus Universitet har i samarbejde med nationale og internationale eksperter afsløret nye grundlæggende træk i de biomolekylære interaktioner, der sætter planter i stand til at identificere og reagere hensigtsmæssigt på mikroorganismer. Dette vil kunne få betydning for fremtidens bæredygtige landbrug, hvor sprøjtemidler i stigende…

Viser resultater 26 til 30 ud af 30

Forrige 1 2