Nyhedsarkiv

11.10.2012 | Studerende

Studerende vinder Financial Times MBA-turnering

Studerende fra Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences har netop vundet den prestigefyldte finale i Financial Times årlige MBA Challenge. De studerende vil ændre holdningen til at bære briller i Indien gennem spil.

10.10.2012 | Udgivelse

Klimaforandringerne er en realitet - kan vi lære at leve med dem?

En ny bog beskriver på overskuelig og nærværende vis, hvilke effekter klimaforandringerne fører til – og hvad vi kan gøre for både at mindske klimaforandringerne og tilpasse os dem. Professor Jørgen E. Olesen, Aarhus Universitet, er den ene af bogens to forfattere.

Flere hundrede alumner, studerende, ansatte og andre interesserede var mødt frem for at høre debatten "På vej mod det ungdommelige samfund”. Foto: Lise Balsby/AU Kommunikation
I debatpanelet sad aldersforsker Tine Fristrup og idéhistoriker Jens Erik Kristensen. Foto: Lise Balsby/AU Kommunikation
Foto: Lise Balsby/AU Kommunikation

10.10.2012 | Debat

Fuldt hus til AUgustus-arrangement

Stakladen var fyldt, da alumnemagasinet AUgustus afholdt debatarrangement tirsdag aften under overskriften ”På vej mod det ungdommelige samfund”.

09.10.2012 | Besøg

Kulturministeren besøgte CAVI

Mandag besøgte kulturminister Uffe Elbæk Center for Avanceret Visualisering og Interaktion (CAVI) på Aarhus Universitet. Her fik ministeren smagsprøver på noget af det, hans tidligere hjemby er rigtig god til; nemlig digital kunst og oplevelsesproduktion.

08.10.2012 | Forskning

Teamwork skaber bedre chancer for overlevelse

Dyr og planter i troperne er ikke kræsne specialister, og det gør dem mere modstandsdygtige. Biodiversitetsforskere ændrer vores forståelse af livsvigtige netværk i naturen.

08.10.2012 | Ph.d.-studerende

AU i spidsen for globalt projekt om universitetsreformer

Aarhus Universitet står i spidsen for et globalt uddannelsesnetværk for ph.d.-studerende, der skal sammenligne og nytænke universitetsreformer i Europa, Asien, Australien og New Zealand. De unge forskningstalenter bliver alle tilknyttet et internationalt forskningsprojekt, der netop har fået bevilget 31,6 millioner kr. af EU.

05.10.2012 | Forskning

Ny viden om gener kan hindre hjertedød

Forskere fra Aarhus Universitet har i samarbejde med Aalborg Universitet for første gang påvist sammenhæng mellem en ny type genfejl og pludselig hjertedød hos børn og unge, der ellers er raske. Opdagelsen kan måske belyse, hvorfor sportsfolk kan falde om efter strabadser – og redde liv.

05.10.2012 | Priser

AU-litterater står bag årets bedste kulturtidsskrift

En enig jury bestående af nordiske forfattere, journalister og litteraturkritikere har udpeget ”Standart” som årets bedste nordiske kulturtidsskrift. I morgen fejrer tidsskriftet 25-års jubilæum.

04.10.2012 | Arrangement

Skolen fylder 200 år

Skolen har 200-års jubilæum i 2014, og det skal fejres med en række aktiviteter, der markerer skolen som en vigtig samfundsinstitution. Skolehistorikere ved Aarhus Universitet er drivkraften bag jubilæet, som bliver en anledning til at debattere skolen i samfundet – før og nu.

04.10.2012 | Forskning

Pædagogers engagement kan bryde den negative sociale arv

Er daginstitutionen en ressource eller en risikofaktor i forhold til udsatte børns sproglige udvikling? Et nyt forskningsprojekt viser, at gode daginstitutioner kan gøre en positiv forskel for udsatte børn, mens institutioner med mange udsatte børn risikerer at forstærke den negative sociale arv.

AU rykker ni pladser frem til nr. 116 på den nye THE-rangliste. Foto: Lars Kruse/AU Kommunikation

04.10.2012 | Nyt fra ledelsen

Aarhus Universitet går frem på THE-ranking

AU rykker ni pladser frem til nr. 116 på den nye THE-rangliste.

02.10.2012 | Forskning

Kan sundhedsanprisninger og symboler føre til sundere madvaner?

Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences er med i et nyt EU-finansieret projekt, der skal finde frem til, hvordan forbrugerne fortolker fødevareetiketter, og hvordan det påvirker deres indkøbs-og forbrugsadfærd.

Bjørk Hammer
Søren Riis Paludan

02.10.2012 | Bevillinger

To AU-professorer modtager topforskerpris fra Sapere Aude

De to AU-professorer Bjørk Hammer og Søren Riis Paludan fra henholdsvis iNANO og Institut for Biomedicin modtager tilsammen 24 millioner kroner fra Det Frie Forskningsråds nye øverste karrieretrin i Sapere Aude-programmet. I alt 10 AU-forskere har modtaget et anseligt millionbeløb til at kickstarte nye, banebrydende forskningsprojekter.

02.10.2012 | Forskning

Forskning fra Grønland viser vej for nedbrudte samfund

Hvordan kan man vende udviklingen for lokalsamfund, der er plaget af vold og alkoholisme? Et nyt forsknings - og interventionsprojekt har formået at sænke kriminaliteten med 45 procent i en grønlandsk by. Nu uddanner de unge sig, og lokalsamfundet er under genopbygning. Metoderne bag succesen kan med fordel overføres til andre nedbrudte og…

02.10.2012 | Forskning

Geners længde vigtig for aktivitetsniveauet

En forskergruppe fra Aarhus Universitet afslører nu et overraskende samspil mellem enderne af menneskelige gener: Hvis et protein-kodende gen er for kort inaktiveres det! Resultaterne forklarer også, hvordan nogle korte gener har fundet en måde, hvorpå dette handicap kan omgås.

01.10.2012 | Uddannelse

Flere civilingeniører på vej til erhvervslivet

Flere søger ind på civilingeniøruddannelserne ved Aarhus Universitet, som oplever en stigning på mere end 20 procent i forhold til sidste år.

Viser resultater 26 til 41 ud af 41

Forrige 1 2